AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 3.9.2022

Albin Granlund odottaa jännittävää loppukautta – ”Alkaa olla isoja panoksia peleissä”

Albin Granlund odottaa jännittävää loppukautta – ”Alkaa olla isoja panoksia peleissä”

Albin Granlund nauttii syksyn peleistä. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan runkosarjassa panokset ovat korkealla, kun suurimmalla osalla joukkueista on vielä kaksi ottelua jäljellä. IFK Mariehamnilla ei ole enää mahdollisuuksia Mestaruussarjaan, mutta Albin Granlundin mukaan joukkue lähtee taistelemaan Eurolopputurnauspaikasta.

Granlund nähtiin Veikkausliigan viheriöillä viimeksi vuonna 2017. Sen jälkeen sarjajärjestelmä on uudistunut ja Granlund odottaakin mielenkiinnolla loppukauden koitoksia.

- Mielenkiintoinen konsepti Veikkausliigassa tänä vuonna. Just se, että pystyy vähän alempaa pääsemään europaikoille. Ja se on niin tiukkaa tuolla alhaalla, siellä on HIFK ja Lahti. Pitää katsoa, että ei joudu putoamistaisteluun vaan että pääsee pelaamaan europaikoista, Granlund mietiskelee tuoreimmassa Veikkausliiga-podcastissa.

Vähintään seitsemänneksi sijoittunut joukkue pääsee mukaan Eurolopputurnaukseen ja IFK Mariehamnilla on tällä hetkellä matkaa siihen viisi pistettä. FC Lahti vastaavasti kärkkyy neljän pisteen päässä, joten IFK:lla on runsaasti pelattavaa vielä molempiin suuntiin.

- Olen aina rakastanut, kun tulee syksy ja alkaa olla isoja panoksia peleissä. Se on siistiä. Mutta karsintapaikka on ihan realistinen, vaikkei se ole mikään kiva paikka olla. Onneksi saatiin vähän eroa Lahteen viime pelissä, mutta ylöspäin me katsotaan.

Granlund lähtee luottavaisena syksyn ratkaisupeleihin. Hänen mukaansa joukkueessa löytyy laatua parantaa sijoitustaan kauden aikana.

- Meillä on kyllä tosi hyvä joukkue, tosi hyviä pelaajia. Meillä on jopa vanhoja Allsvenskanin tähtipelaajia. Tosi kovia pelimiehiä. Vähän on ollut loukkaantumisia ja korttitilejä täynnä sun muuta. Ei ole vielä ehkä ollut parhain kokoonpano kentällä samaan aikaan. Luulen, että noustaan ainakin pari pykälää vielä syksyn aikana, ennakoi Granlund.

IFK Mariehamnin kausi jatkuu sunnuntaina, kun se isännöi FC Interiä. Ottelu alkaa kello 18.30. Granlundin haastattelu kuunneltavissa kokonaisuudessaan Veikkausliiga-podcastista.

Lisää uutisia