AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 24.8.2022

HJK:ssa tiedetään: ”Pitää pystyä nostamaan vielä yksi pykälä oman pelin tasoa”

HJK:ssa tiedetään: ”Pitää pystyä nostamaan vielä yksi pykälä oman pelin tasoa”

Miten jatkuvat HJK:n europelit? (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK:lla on torstaina mahdollisuus edetä toista kertaa suomalaisen seurajalkapallon historiassa Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

HJK voitti viime viikolla kotonaan tanskalaisen Silkeborgin 1-0. Pudotessaan HJK:ta odottaisi Konferenssiliigan lohkovaihe.

- Ennen tätä paria ja varmaan vieläkin Silkeborg on suosikki, vaikka johdammekin 1-0. Varsinkin ennen ensimmäistä peliä meillä oli mahdollisuus, johon voimme tarttua kaksin käsin. Nyt sitten 1-0-voiton jälkeen keskityimme Hakaan. Se, että johdamme tätä paria, sen pitää olla niin, että nyt meillä on vielä parempi mahdollisuus, kun klaarasimme ensimmäisen matsin noin hyvin. Eurooppa-liiga olisi mielettömän kova suoritus. Se vaatii kolmen otteluparin voittoa. Pelaamme maidensa mestareita vastaan, kun aloitamme Champions Leaguessa. Kolme ensimmäistä vastustajaa ovat olleet maansa mestareita, ja Tanskan liiga on kova sarja (Silkeborg johtaa sitä, toim. huom.). Ne ovat parempia kuin maidensa kakkoset, kolmoset ja neloset. He ovat tottuneet menestymään ja voittamaan. Olisi mielettömän kova suoritus, jos tämän torstaina klaaraamme, sanoo HJK:n Toni Koskela päävalmentaja Suplassa ilmestyvässä Week of Football -podcastissa.

Monelle HJK-pelaajalle lohkovaiheen paikka Eurooppa-liigassa olisi uran tähän asti suurin saavutus.

- Ei ole mitään ylimääräistä jännittämistä eikä pidä tullakaan. Näytimme, että pärjäämme ja nyt pitää onnistua vielä paremmin kuin kotipelissä, sillä jokainen, joka on ollut mukana europeleissä tietää, että jokainen joukkue, joka kohdataan, on pikkuisen parempi kotikentällä kuin vieraskentällä. Sitä kautta se tarkoittaa, että meidän pitää pystyä nostamaan vielä yksi pykälä oman pelin tasoa, jotta me saamme torstaina sen tuloksen, että menemme jatkoon, Koskela sanoo.

Silkeborg-HJK pelataan torstaina kello 19.30.

Lisää uutisia