AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 14.8.2022

"Todella tärkeät kolme pistettä" - Valakarilta kiitokset KuPS:n pelaajille

"Todella tärkeät kolme pistettä" - Valakarilta kiitokset KuPS:n pelaajille

KuPS kiitti kannattajiaan voiton jälkeen. (Kuva: Juha Leskinen)

KuPS päätti pienen voitottoman kautensa sunnuntaina kaatamalla IFK Mariehamnin kotonaan niukasti lukemin 1-0.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari oli ottelun jälkeen silminnähden tyytyväinen ja osittain myös helpottunut kolmen pisteen potista.

- Kaivoimme tarvittavan maalin ja otimme todella tärkeät kolme pistettä, siitä iso kiitos pelaajillemme. Pallollinen pelaamisemme oli varsin hyvällä tasolla, vaikka meillä jäikin vielä parannettavaa ratkaisun paikoissa. Ei ole kuitenkaan helppoa pelata joukkuetta vastaan, joka puolustaa matalalla 11 pelaajan voimin, KuPS-luotsi arvioi.

IFK Mariehamn tarjosi KuPS:lle kovan vastuksen. Tiiviisti puolustaneet vieraat eivät päästäneet KuPS:aa helpolla maalipaikoille ja samalla ahvenanmaalaisilla oli jatkuva vaaramomentti hyökkäyksessään.

- Tiesimme, millaisen vastustajan vastaamme saamme. Tiivis puolustus ja taitava ja nopea hyökkäys. Onnistuimme pitämään oman pelaamisemme tasapainossa ja olimme valmiina heidän vastahyökkäyksiinsä. Toki tänäänkin vastustajalla oli pari paikkaa, mutta selviydyimme niistäkin hienosti, Valakari myhäili.

KuPS:n kausi on saamassa upean loppuhuipennuksen, kun Veikkausliigan sarjakautta on jäljellä parisen kuukautta. Kuopiolaiset ovat edelleen vahvasti mukana sarjan mestaruustaistelussa, ja joukkue on myös mukana Suomen Cupin välierissä.

- Nyt tilanne on jälleen hieman erilainen kuin viimeisten viikkojen aikana. Jatkossa meidän tulee miettiä entistä tarkemmin, millainen viikon valmistautumisprosessimme on. Pelitahtimme on loppukauden ajan enemmänkin yksi ottelu viikossa, joten meidän tulee pystyä olemaan parhaimmillamme jokaisella viikolla juuri oikealla hetkellä, päävalmentaja päätti.

Lisää uutisia