AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 14.8.2022

KuPS palasi voittojen tielle (KuPS-IFK Mariehamn 1-0)

KuPS palasi voittojen tielle (KuPS-IFK Mariehamn 1-0)

Kuva: Juha Leskinen

Kuopion Palloseura palasi voittojen tielle Veikkausliigassa, kun keltapaidat nappasivat 1-0 (0-0) voiton IFK Mariehamnista.

KuPS sai ilonaiheita sairastuvalta, kun pitkään poissa ollut Joona Veteli palasi keltapaitojen kokoonpanoon. Myös edellisessä Veikkausliiga-ottelussa erinomaisesti pelannut Axel Vidjeskog oli toipunut pienestä sairastelusta avauskokoonpanoon.

KuPS hallitsi ensimmäisellä puoliajalla selkeästi pelitapahtumia, mutta murtautuminen tiiviisti puolustaneen vierasjoukkueen muodon sisälle oli haastavaa. IFK puolusti tiiviisti omaa rangaistusaluettaan, eivätkä Väre Areenan isännät päässeet ensimmäisellä 45-minuuttisella kunnolla testaamaan maarianhaminalaisten kanukkivahti Yann Fillionin torjuntataitoja.

IFK Mariehamnin pelisapluuna oli hyvin selkeä ja pallollisessa pelaamisessaan vieraat tukeutuivat puhtaasti vastahyökkäyksiin, joissa varsinkin konkarihyökkääjä John Owoeri väläytti pari kertaa vaarallisuuttaan.

Toiselle puoliajalle KuPS teki välittömästi pelaajavaihdon, kun Joona Veteli otti Axel Vidjeskogin paikan Palloseuran kärjen alla. Veteli tulikin kentälle todella vahvasti ja oli kentän parhaita pelaajia toisella nelivitosella.

Itse peli pysyi pääpiirteittäin samanlaisena, kuin ottelun avausjaksolla. IFK oli himpun verran aktiivisempi, mutta KuPS onnistui myös lyömään kovempaa painetta vieraiden alueelle.

Kotijoukkueen uurastus palkittiin vajaat 20 minuuttia ennen loppua. Janis Ikaunieksia rikottiin rangaistusalueella ja Tim Väyrynen upotti pilkulta varmasti keltapaitojen johtomaalin. Osuma oli Väyryselle jo kauden 10. Edellisen kerran Väyrynen on onnistunut iskemään 10 maalin rajan rikki sarjakaudella 2013, jolloin hän myös juhli FC Hongan paidassa Veikkausliigan maalikuninkuutta.

Pelin lopussa KuPS pyrki turvaamaan johtoaan ja jäädyttämään peliä. Vieraat saivat vielä pari pientä painostusjaksoa kuopiolaisten alueelle, mutta lisämaaleja reilun 2.300 katsojan edessä ei enää nähty.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia