AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.32 // 10.8.2022

Malundama tyytyväinen FC Hakan kotivireeseen – ”Meillä on ollut loistava kannustus”

Malundama tyytyväinen FC Hakan kotivireeseen – ”Meillä on ollut loistava kannustus”

Henri Malundama on Hakaa pisimpään edustanut nykypelaaja. (Kuva: Juha Tamminen)

Kahtena edelliskautena FC Hakalla oli vaikeuksia kotikentällä, mutta tällä kaudella tahti on ollut toinen. Haka on voittanut kahdeksasta kotiottelustaan viisi ja pelannut kahdesti tasan.

Haka on ollut Veikkausliigan neljänneksi paras kotijoukkue tällä kaudella heti kärkikolmikon jälkeen. Henri Malundama antaa kunniaa hyvistä kotiesityksistä myös hienosti kannustaneelle kotiyleisölle.

- Meillä on ollut kotikentällä loistava kannustus. Kyllä se vie pelaajia eteenpäin ja sytyttää jokaista pelaajaa tuoden lisäenergiaa. Se on näkynyt varsinkin kotipeleissä ja sitä pyritään jatkamaan perjantaina, Malundama toteaa suunnaten katseita jo kohti tulevaa AC Oulu –ottelua.

Malundama on Hakan pitkäaikaisin pelaaja ja hänellä on menossa jo seitsemäs kausi joukkueessa. Hän on kokenut läheltä Hakan nousun takaisin valtakunnan huipulle.

- Onhan tässä paljon asioita muuttunut. Ensimmäisenä kautenani olimme lähellä pudota Kakkoseen ja nyt olemme Veikkausliigan kärkitaistelussa. Joukkue on parantanut otteitaan vuosien varrella ja itsekin olen kehittynyt siinä mukana. On tässä aika iso muutos tapahtunut siitä ensimmäisestä kaudesta.

Kahtena edelliskautena Haka taisteli sarjapaikasta, mutta nyt se on vahvasti kärkitaistelussa mukana. Taistelu kärkisijoista sarjapaikan sijaan on Malundaman mukaan henkisesti helpompaa.

- On paljon vapautuneempaa olla mukana kärkitaistelussa. Ei ole sellaista ylimääräistä stressiä ja jännitystä ennen peliä, että olisi pakkovoitto. Fiilis on paljon rennompi ja sen huomaa kaikissa pelaajissa, Malundama toteaa Hakan sivuilla.

FC Haka pelaa seuraavan kerran kotikentällään perjantaina, kun se isännöi AC Oulua. Ottelu alkaa kello 18.00.

Lisää uutisia