AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 30.7.2022

"Olimme riittävän hyviä kolmeen pisteeseen" - voitto maistui HJK-luotsi Toni Koskelalle

"Olimme riittävän hyviä kolmeen pisteeseen" - voitto maistui HJK-luotsi Toni Koskelalle

Casper Terho juhlii osumaansa lauantaina. (Kuva: Mira Lönnqvist)

HJK otti lauantaina niukan 1-0-voiton IFK Mariehamnista Casper Terhon osumalla ja säilytti hyvät asemansa kärkikamppailussa.

Ensimmäisellä jaksolla peli aaltoili päästä päähän, ja selvästi paremmat paikat luonut Klubi viimeisteli kertaalleen. Todella rikkonainen toinen jakso oli selvästi tasaisempi, mutta huippuluokan maalipaikat jäivät uupumaan.

Lauantain kamppailu oli HJK:lle kolmas Veikkausliigan koitos kesän europelien aiheuttamassa otteluruuhkassa, ja Klubi on poistunut jokaisesta ottelusta voittajana.

– Olimme tänään riittävän hyviä kolmeen pisteeseen, vaikka olisimme tosin voineet tänään tehdä työn helpommaksi itsellemme – meillä oli ensimmäisen vartin aikana useampi hyvä maalipaikka. Lähtökohdat eivät olleet helpot tiistain pettymyksen [5–0-tappio Viktorialle] jälkeen, kun ottelutahti on kova ja pelaajia on valtavasti sivussa sairastelun sekä loukkaantumisen myötä.

- Olen kuitenkin tyytyväinen, että olemme voittaneet nyt kaikki kolme liigaotteluamme europelien välissä. Se ei ole ikinä helppoa, mutta meidän täytyy pystyä kilpailemaan samaan aikaan sekä kotimaassa että eurokentillä, kommentoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Poissaolot ovat kurittaneet etenkin Klubin keskikenttää isolla kädellä: keskialueen pelaajista IFKM-ottelun missasivat Manuel Martic, Santeri Väänänen, Matti Peltola, Perparim Hetemaj sekä Johannes Yli-Kokko.

– Kokoonpanomme oli tänään todella hyökkäysorientoitunut, ja meillä oli pulaa tasapainottavista keskikenttäpelaajista. IFK Mariehamn on hyvä vastahyökkäysjoukkue, joten tiesimme, että niiden kontrolloiminen on tänään avainasemassa.

Lisää uutisia