AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 24.7.2022

SJK haki historiallisen voiton FC Lahdesta (FC Lahti-SJK 1-3)

SJK haki historiallisen voiton FC Lahdesta (FC Lahti-SJK 1-3)

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti kärsi 1-3-kotitappion Seinäjoen Jalkapallokerholle pilvisellä Hiihtostadionilla. SJK:n voitto oli sen ensimmäinen Lahdessa pelatuista otteluista.

FC Lahti lähti otteluun poissaolojen sävyttämällä kokoonpanolla ja avauskokoonpanoon oli noussut liigadebytantti Samuel Pasanen. Lahti saikin otteluun terävän alun ja keskikentällä ottelun aloittanut Lassi Järvenpää pelasi piikissä pelanneen Loorents Hertsin yhdeksännellä minuutilla puolittain läpi. Hertsi ajautui pieneen kulmaan, mutta sai punnerrettua kovan laukauksen. Seinäjoen Jalkapallokerhon maalivahti Jesse Öst kuitenkin sai nyrkkinsä väliin ja seurauksena oli kulmapotku.

Jakson puolivälissä SJK paransi otteita. Tuomas Kaukua keskitti ja pallo kopsahti yläputkeen. Seuraavasta paikasta vierailija iski johtomaalin. Samson Ebuka karkasi helposti kotijoukkueen puolustukselta. Hän harhautti lahtelaiskassari Antonio Regueron ja siirsi pallon tyhjään maaliin.

Lahti menetti takaiskun jälkeen otteensa ja SJK loi muutamia maalipaikkoja. Lahtelaispuolustus ja Reguero kuitenkin kestivät lisäajalle asti. Lisäajalla SJK sai nopean vastaiskun ja Ebuka ampui tolppaan. Irtopallossa oli ensimmäisenä Diego Rojas, joka siirsi SJK:n kahden maalin taukojohtoon.

FC Lahti vaihtoi puoliajalla kentälle Juho Pirttijoen tilalle Berat Kösen ja samalla Lassi Järvenpää putosi puolustuslinjaan. Vaihto piristi lahtelaisia, mutta vierailija sai paremmat paikat. Felipe Aspegren pääsi ampumaan erikoistilanteen sumasta pallon pystytolppaan. Lahti selvisi säikähdyksellä alkuminuuteista.

Noin tunnin kohdalla SJK iski jo kolmannen osuman. Tuomas Kaukua sai pallon syvällä omalla alueella. Hän lähti kuljettamaan palloa ylös ja Kaukualle aukesi kunniakuja syvälle Lahden alueelle. Lopulta Kaukua harhautti loput lahtelaispuolustajat ja iski lukemiksi 3-0.

Maalin jälkeen Lahdessa nähtiin kentällä myös toinen debytantti, kun eilen 16 vuotta täyttänyt Viljami Jokiranta korvasi Pasasen. Jokirannasta tuli samalla nuorin FC Lahdessa virallisessa ottelussa pelannut pelaaja. SJK loi myös vaihdon jälkeen vaarallisimmat paikat, mutta Reguero piti Lahtea pystyssä.

Kotijoukkue heräsi vielä vartti ennen loppua taistelemaan ja onnistuikin iskemään kavennusosuman. Kevin Kouassivi-Benissan antoi laidasta vapaapotkun ja Berat Köse nousi korkeimmalle ja puski kavennusmaalin, joka oli Kösen ligauran ensimmäinen. Maalin jälkeen Lahti sai luotua vielä painetta SJK:n maalille ja SJK:n Matias Vainionpää joutui vielä katselemaan punaista korttia. Lisäosumia ei kuitenkaan Lahdessa nähty ja pistepotti matkasi Seinäjoelle.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia