AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.29 // 24.7.2022

"Koko joukkue eli vahvasti pelissä mukana" - Valakari kiitteli KuPS:n esitystä

"Koko joukkue eli vahvasti pelissä mukana" - Valakari kiitteli KuPS:n esitystä

Simo Valakari kiitteli koko KuPS-joukkuetta. (Kuva: Juha Leskinen)

KuPS jatkaa vakuuttavaa menoaan Veikkausliigan sarjatauluko kärjessä kaadettuaan sunnuntaina HIFK:n selkein lukemin 5-1.

Voitto nosti KuPS:n Veikkausliigassa 36 pisteeseen, jolla KuPS on yksin sarjakärjessä. Ottelun enemmän pelannut Helsingin Jalkapalloklubi on KuPS:sta kolmen pisteen takaa-ajomatkalla.

KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari myhäili tyytyväisyyttään ottelun jälkeen. KuPS onnistui kentällä laajalla rintamalla ja koko joukkueen voimin.

- Yksi teemoistamme tämän päivän ottelussa oli yhdessä tekeminen. Kukaan ei voi voittaa pelejä yksin, vaan siihen tarvitaan koko joukkueen onnistuminen. Tänään koko joukkueemme vaihtopelaajista lähtien eli vahvasti pelissä mukana läpi koko ottelun ja oli upeaa nähdä mahtavan fiiliksen tarttuvan jokaiseen, päävalmentaja iloitsi.

Toisella puoliajalla KuPS iski pallon neljästi IFK:n maaliin. Päävalmentaja halusikin nähdä kentällä rohkean ja hyökkäysvoittoisen joukkueen.

- Mietimme tauolla pukukopissa, että miten lähestymme toista jaksoa. Päätimme yhdessä, että jatkamme aktiivista hyökkäyspeliämme. Se on meidän tapamme pelata. Haluamme olla rohkeita pallon kanssa ja esittää kotiyleisöllemme ja loistaville faneillemme viihdyttävää jalkapalloa, Valakari kertoo.

KuPS:n seuraava koitos on edessä tulevana torstaina Moldovassa, kun joukkue pelaa Konferenssiliigan 2. karsintakierroksen ratkaisevan toisen osaottelun FC Milsamia vastaan pienessä Orhein kaupungissa Keski-Moldovassa. Valakarin mukaan viimeiset kaksi päivää joukkueessa ei olla mietitty tulevaa europeliä lainkaan, vaan kaikki keskittyminen kohdistettiin IFK:n kaatamiseen.

- Emme ole miettineet torstai-illan jälkeen hetkeäkään tulevaa europeliä, vaan kaikki työ viime päivien aikana tehtiin IFK:ta varten. Valitsimme parhaat pelaajat juuri tätä peliä silmällä pitäen. Nyt on tärkeää palautua mahdollisimman hyvin, sillä edessä on haastava vierasottelu.

- Me olemme kuitenkin laadukas joukkue ja vaikka emme saaneetkaan avausottelusta Milsamia vastaan voittoa, olen luottavainen siihen, että saamme revittyä hyvän tuloksen Moldovassa, Valakari päättää.

Lisää uutisia