AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 28.6.2022

Huuhkajavahti Eriksson ei unohda taustaansa - "Olen HIFK:n talkoissa mukana"

Huuhkajavahti Eriksson ei unohda taustaansa - "Olen HIFK:n talkoissa mukana"

Saku Erikssonille HIFK on tärkeä seura. (Kuva: Juha Tamminen)

Huuhkajamaalivahti Carljohan Eriksson edusti HIFK:ta kaudet 2015-17 ennen siirtymistään ulkomaille ja muistaa taustansa hyvin.

"Saku" Eriksson on seurannut huolestuneena HIFK:n vaikeaa tilannetta ja on mukana tukemassa seuraa, jotta toiminnan jatkuvuus voidaan turvata.

– HIFK on ollut iso osa minun uraani. Olen seurannut tarkkaan matkaa siitä eteenpäin, kun olin mukana. Ja tietysti sitä ennenkin. Seura ja ihmiset sen ympärillä – erityisesti fanit – ansaitsevat jalkapallojoukkueen, joka on hyvällä, terveellä pohjalla. Tämä nyt alkanut projekti vie minusta siihen. Olen talkoissa mukana, Eriksson sanoo.

– Tämä on ehkä viimeinen mahdollisuus antaa jatkoa upealle seuralle. Haluan nähdä, että se tulevaisuus voidaan nähdä ilman konkurssia ja siksi omalta osaltani olen tukemassa HIFK:ta kohti parempaa tulevaisuutta.

Saku Eriksson on monen muun HIFK-henkisen tavoin käynyt lippukaupoilla – siitä huolimatta, että työkiireet veivät hänet maanantaina valmistautumaan Skotlannin Valioliigaan. Myös Skotlannista käsin huippumaalivahti aikoo seurata tarkoin HIFK:n otteita kentällä ja kentän ulkopuolella.

– Tsemppiä joukkueelle ja pelaajille tuleviin peleihin. Erityisesti ensi viikon ottelut Ilvestä ja Hakaa vastaan ovat todella isoja senkin vuoksi, että ne pelataan kotikentällä ja omien fanien edessä. Toivottavasti katsomot ovat täynnä ja sitä kautta joukkue saa lisäboostia. Tiedän kokemuksesta, miten iso kannattajien merkitys HIFK:ssa on pelaajille, Saku Eriksson sanoo.

Lisää uutisia