AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.25 // 22.6.2022

"Paljon hyvää, mutta erikoistilanteista päästetään liikaa maaleja" - Haka-luotsi Tainio mietteliäänä

"Paljon hyvää, mutta erikoistilanteista päästetään liikaa maaleja" - Haka-luotsi Tainio mietteliäänä

"Teme" oli yhtä aikaa harmissaan ja tyytyvänen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka ja Seinäjoen Jalkapallokerho ottivat keskiviikko -illassa yhteen Seinäjoella, missä pisteet lopulta tasattiin 2-2 -tuloksella.

Ottelun ensimmäinen jakso oli koskilaisilta erittäin vahva. Niin hyökkäykset, kulmapotkut, kuin maalintekopaikatkin menivät selvästi valkopaidoille. Tästäkin huolimatta ottelun maalinteon aloitti kotijoukkue ja tälläkin kertaa rangaistuspotkusta. Myös Valkeakoskella toukokuussa pelatussa ottelussa seinäjokelaiset menivät 1-0 -johtoon pilkulta.

– Ensimmäinen puoliaika oli täysin meidän. Yksi naiivisti puolustettu tilanne ja siitä rankkari, Teemu Tainio manasi ottelun jälkeen.

Takaiskusta huolimatta vahvasti jatkaneen Hakan palkinto tuli toisella jaksolla. Edellisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa Hakan maalista vastannut Janne-Pekka Laine riisti pallon noin 30 metrissä Alfie Batesilta, näki SJK -vahti Jesse Östin olevan kaukana maaliviivalta ja laukoi pallon kaukaa tarkasti oikean tolpan viereen 58. minuutilla.

– Hyvä riisto Japelta ja näki, että veskari on sivussa, niin hieno ratkaisu laukoa kaukaa, Teme kehaisi Hakan keskikentän moottoria.

Koskilaisten ilo lyhytaikainen, sillä vain yhdeksän minuuttia myöhemmin kotijoukkue karkasi jälleen maalin johtoon. Maali syntyi helposti kulmapotkusta, mikä annettiin korkeana takatolppaa kohden, mistä Ville Tikkanen pääsi luvattoman vapaasti puskemaan pelivälineen maaliin.

– Suoraan sanoen ottaa päähän, että erikoistilanteista päästetään edelleen maaleja ihan liikaa, Tainio tuskaili.

Kauaa ei tosin tarvinnut Hakankaan vastausta odottaa. Vain viisi minuuttia myöhemmin, ottelun 72. minuutilla, Oliver Whyte ja Lee Erwin juonivat arvokkaan tasoituksen.

– Tietysti jos kahdesti nousee tappiosta tasoihin, niin ei voi olla kuin kuin tyytyväinen tulokseen!

– Paljon oli hyvää tänään ja päästiin ainakin harjoittelemaan maalintekoa, mutta ne paikat pitää vielä muuttaa maaleiksi, Tainio totesi lopuksi luottavaisesti.

Lisää uutisia