vko.24 // 18.6.2022

KuPS:n pitkä tappioton putki poikki (FC Honka-KuPS 2-0)

Honka otti arvokkaan päänahan. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran paluu maajoukkuetauolta Veikkausliiga-kentille sujui masentavasti, kun FC Honka kaatoi KuPS:n Tapiolan Urheilupuistossa 2-0 (2-0).

KuPS lähti otteluun sateisessa Tapiolan Urheilupuistossa hieman poikkeuksellisella 4-4-2-ryhmityksellä. Keskikentän kvartetti asettui kentälle niin sanotussa timanttimuodossa, jolla kuopiolaiset pyrkivät saamaan ylivoiman kentän keskikaistalle.

Ottelun ensimmäinen vartti oli vieraille sysimusta. Honka hyökkäsi nopeasti kuopiolaisten harhasyötön jälkeen ja Agon Sadiku karkasi nokikkain KuPS-vahti Johannes Kreidlia vastaan ja sijoitti tarkasti pallon etunurkasta sisään, kun peliä oli pelattu reilut 10 minuuttia.

Vain vajaa viisi minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen KuPS:n maalissa. Hongan kulmapotku ohjattiin KuPS-maalin taka-alueelle ja vapaaksi unohdettu Rui Modesto tuikkasi lähietäisyydeltä isännät jo 2-0 johtoon.

Synkän alun jälkeen kuopiolaiset nappasivat pelin hallinnan itselleen. KuPS hallitsi palloa ja pyrki etenemään maltilla tekopaikoille, mutta suurempaa vaaraa kokovalkoisissa pelanneet kuopiolaisvieraat eivät pystyneet Hongan maalille aiheuttamaan.

Toisella jaksolla ottelun iso kuva pysyi hyvin ensimmäisen puoliajan kaltaisena. KuPS hallitsi palloa, mutta murtautuminen tiiviisti puolustaneen kotijoukkueen muodon sisälle oli haastavaa. Honka pyrki iskemään nopeilla vastahyökkäyksillä ja saikin joitain vaarallisia tekopaikkoja luotua.

72. minuutilla KuPS:n urakka vaikeutui entisestään, kun erotuomari Mohammad Al-Emara näki KuPS:n laitapuolustajan Daniel Carrillon rikkovan pallontavoittelutilanteessa Rui Modestoa ja lähetti venezuelalaispakin suoralla punaisella kentältä ulos.

Miehen vajaalla KuPS pystyi iskemään viimeiselle varttitunnille vielä pienen kirivaihteen silmään, mutta viimeistään Honka-vahti Maksim Rudakov pysäytti KuPS:n yritykset ja näin KuPS:n 31. peräkkäisen tappiottoman Veikkausliiga-ottelun putki katkesi FC Hongan 2-0 voittoon.