AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 18.5.2022

Ennakko: VPS-FC Inter

Ennakko: VPS-FC Inter

Kuva: APOLLO PHOTO

Vaasan Palloseura nähdään jälleen tositoimissa Elisa Stadionilla, kun viime kauden Veikkausliigan nelonen FC Inter saapuu Hietalahteen vierailulle torstaina.

VPS on haalinut tällä kaudella kasaan seitsemästä ottelusta seitsemän pistettä, ja sarjataulukossa se majailee sijalla yhdeksän. Toissakierroksella Vepsu kävi hakemassa Valkeakoskelta vakuuttavan 0–2 voiton Hakasta, mutta viime kierroksella se taipui vahvoista otteistaan huolimatta kotonaan SJK:lle numeroin 0–1.

Torstain vastustajalla FC Interillä on kahdeksan ottelun jälkeen kassassa kymmenen pistettä. Interin alkukauden toistaiseksi suurin kohokohta oli neljännen kierroksen 1–4 vierasvoitto viime kauden mestarista HJK:sta.

– Yritämme pitää mahdollisimman paljon palloa itsellämme, se aina helpottaa pelaamista. Interin vahvuudet ovat omassa pallollisessa pelaamisessa, ja heillä on paljon taitavia pelaajia, jotka tykkäävät pitää palloa. Tietysti mitä vähemmän pallo on heillä, sitä parempi meille, ennakoi VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela.

– Petteri Forsell ja Benjamin Källman kuuluvat tämän sarjan eliittiin. He ovat Interille kaikki kaikessa, ja heidät pitää saada kuriin. Me luotamme omaan joukkuepelaamiseen ja siihen, että pystymme joukkueena puolustamaan tiiviisti, aggressiivisesti sekä aktiivisesti, ja tätä kautta saamaan heiltä pelitilaa pois, kertoo Nuorela.

FC Inter puolestaan yrittää katkaista torstaina voitottomien otteluiden putkensa. Mikäli kärkitaistossa halutaan pysyä vauhdissa mukana, niin torstain ottelu on yksi niistä, joita pinnoja olisi kohti Turkua saatava.

Inter-kapteeni Rick Ketting tietää, että vastustajan aliarviointiin ei ole varaa.

– He ovat kuin yksi muista liigajoukkueista ja pistävät jokaisessa ottelussa kaiken likoon. Heiltä löytyy hyvä sekoitus kokeneita ja nuoria pelaajia sekä luovuutta hyökkäyspäästä, Meidän pitää olla valmiita eri skenaarioihin. Paikan tullen he tykkäävät pitää palloa, mutta samalla he hyödyntävät tilaisuuden, mikäli mahdollisuus pistosyötöille tulee, Ketting arvioi.

Hollantilaistoppari nostaa Vepsusta pari yksilöä esiin.

– Tete Yengi tulee minulla ensimmäisenä mieleen. Hän on ollut vasta muutaman kuukauden Suomessa, mutta on näyttänyt jo tasonsa, Ketting kehuu kolme liigamaalia iskenyttä australialaisnuorta.

– Kokeneet Strandvall ja Morrissey ovat myös laatupelaajia. On tärkeää tunnistaa yksilöiden laatu, mutta silti meidän pitää olla valmiita kohtaamaan koko VPS:n kollektiivi, jolla he ovat pelanneet Veikkausliigassa hyvin, kippari jatkaa.

Erotuomari: Viljanen Petri
AET 1: Kuukasjärvi Arttu
AET 2: Siltala Jarkko
4.ET: Nieminen Juho


VPS-FC Inter Elisa Stadionilla torstaina 19.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia