AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.19 // 13.5.2022

"Näytetään että olemme kotijoukkue" - VPS:n Jesper Engström odottaa hyvää tunnelmaa derbyyn

"Näytetään että olemme kotijoukkue" - VPS:n Jesper Engström odottaa hyvää tunnelmaa derbyyn

Juhliiko VPS perjantain Pohjanmaan derbyssä? (Kuva: Juha Tamminen)

Pohjanmaan derby on pienen tauon jälkeen edessä jälleen myös Veikkausliigassa, kun VPS isännöi perjantaina sJK:ta.

Paluun kentille tehnyt VPS:n Jesper Engström lähtee hyvin mielin derbyyn. Vepsu palasi voittokantaan edellisottelussa FC Hakaa vastaan.

– Hyvä fiilis tietenkin. Meillä on voitto alla, ja nyt on luvassa derby kotikentällä, niin mikäs sen parempaa, kertoo Engstöm.

– Haka-pelistä jäi hyvä fiilis. Vaikka me emme luoneet hirveästi paikkoja, niin me puolustimme tosi hyvin koko joukkueen voimin, ja annettiin itsellemme mahdollisuus voittaa se peli, kommentoi Engsröm viime viikkoista Haka ottelua.

Alkukauden sivussa ollut Engström oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauksessa viime viikolla. Yleensä laitapuolustajana nähty Engström kuitenkin nähtiin tällä kertaa topparin roolissa. Engström on kuitenkin sopeutunut hyvin tähänkin pelipaikkaan.

– Ihan hyvältä on tuntunut. Sanotaanko näin, että se on vähän niin kuin uusi vanha rooli. Aina silloin tällöin on tullut pelattua tuossa topparina tässä viime vuosien aikana.

– Derbyt on aina derbyjä. Viime vuosien derbyt ovat olleet tosi hienoja tapahtumia, ja toivottavasti yleisö löytää paikalle. Toivon että näytämme heti pelin alussa, että olemme kotijoukkue, ja saamme hyvin painetta aikaiseksi. SJK on vaarallinen joukkue, jos heille annetaan tilaa pallon kanssa, kertoo Engsröm vielä loppuun.

Lisää uutisia