vko.19 // 13.5.2022

AC Oulu vajaalla voittoon loppuhetkien maalilla (AC Oulu-FC Honka 2-1)

Kuva: Elias Mustonen

Ac Oulu otti dramaattisten vaiheiden jälkeen perjantaina voiton vierailleesta FC Hongasta maalein 2-1

Honka aloitti ottelun hyvin ja oli hallitsevampi osapuoli. Avausjaksolla huippupaikat jäivät kuitenkin molemmissa päissä vähiin. 13. minuutilla kotijoukkueen Marius Könkkölä laukoi boksin rajoilta, mutta yli Honka-maalin.

Muutamaa minuutti myöhemmin Honka hyökkäsi nopeasti vastaan. Lucas Kaufmann haki takatolpalta hyvällä pallolla sinne hiipinyttä Jerry Voutilaista, mutta Mostagh Yaghoubi pääsi vielä katkaisemaan ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Maaleja ei avausnelivitosella nähty ja tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toista jaksoa oli pelattu hieman alle kymmenen minuuttia, kun AC Oulu iski ottelun avausosuman. Pallo ajautui Rafael Florolle, jonka kova laukaus painui Hongan verkkoon.

Hongan tasoitus oli lähellä 67. minuutilla. Aldayr Hernándezin pitkä pallo tuli Edmund Arko-Mensahille, mutta liian kova kosketus karkasi yli päätyrajan. AC Oulun Yaghoubi joutui jättämään kentän ulosajon myötä pelin 70. minuutilla.

Honka tuli lopulta rinnalle hienolla maalilla viisi minuuttia myöhemmin. Hyvän rakentelun päätteeksi Duarte Tammilehto pelasi juoksuun Rui Modestolle, joka käänsi vielä päätyrajan tuntumasta maalinedustalle, josta Kevin Jansen viimeisteli varmasti pallon verkkoon.

Honka sai kylmää vettä niskaansa 90. minuutilla. AC Oululle tuomittiin kulmapotkutilanteesta rangaistuspotku, jonka Floro laukoi illan toisella maalillaan verkkoon. Honka haki vielä lisäajalla tasoitusosumaa, mutta tällä kertaa se jäi syntymättä ja keltamustien pistepotti ei kasvanut.