AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 9.5.2022

"Pystymme vaihdoilla tekemään peliin muutosta" - Koskela tyytyväinen HJK:n nousuun

"Pystymme vaihdoilla tekemään peliin muutosta" - Koskela tyytyväinen HJK:n nousuun

Toni Koskela kiitteli perin parantumista tauon jälkeen. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK sai tehdä hartiavoimin töitä sunnuntaina kaataakseen vierailleen Ilveksen lopulta lukemin 2-1.

Tamperelaisten pelisuunnitelma toimi hyvin ensimmäisellä jaksolla, mutta pelin edetessä paine Ilveksen maalilla kasvoi. Klubin onnistuneet vaihdot käänsivät tasaisen ja vaikean ottelun lopulta sinivalkoisten voitoksi.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela myönsi ensimmäisen jakson olleen haastava. Toisella jaksolla Klubin peli-ilme oli selvästi parempi, ja laaja pelaajamateriaali näytti jälleen voimansa.

– Ensimmäisellä jaksolla Ilves puolusti paremmin kuin me hyökkäsimme. Kaikki, mitä teimme, oli hidasta. Ilves puolusti keskustaa tiiviisti, ja me ikään kuin tungimme palloa sinne väkisin. Syötimme liian kaukaa vastustajan lähintä linjaa tai pelaajaa. Nämä kaikki johtivat siihen, että emme pystyneet etenemään tai luomaan mitään uhkaakaan. Lisäksi olimme vielä hitaita tilanteenvaihdoissa, joten puoliajasta ei paljoa positiivista jäänyt.

Ratkaisu löytyi lopulta vaihdoista, kun Jair iski kaksi osumaa nopeaan tahtiin ja käänsi ottelun Klubille.

– Toisella puoliajalla pelimme parani koko ajan, Ilves joutui putoamaan syvemmälle, ja paine heidän päädyssään kasvoi. Jälleen kerran vaihtopelaaja teki voittomaalimme. Yksi aseitamme on juuri se, että pystymme vaihdoilla tekemään peliin muutosta – se on laajan ringin etu.

- Meillä oli muutama muukin paikka maaliemme lisäksi, ja loppujen lopuksi käänsimme pelin ansaitusti. Hyvät ja tärkeät kolme pistettä, Koskela kommentoi.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia