AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 9.5.2022

HJK nousi voittoon toisella jaksolla (HJK-Ilves 2-1)

HJK nousi voittoon toisella jaksolla (HJK-Ilves 2-1)

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK nousi Veikkausliigan kärkipaikalle maukkaalla 2–1-kotivoitolla Ilveksestä.

Ottelu käynnistyi verkkaisesti. HJK piti odotetusti palloa, mutta syöttötyöskentely oli aivan liian hidasta murtamaan Ilveksen linjoja.

Klubin pallonhallinnasta huolimatta ensimmäisestä maalipaikasta vastasi Ilves. Tuomas Ollila pelasi matalan pallon vitosen rajalle, josta Ariel "Tuco" Ngueukamin näppärä ohjaus lipui vain hieman ohi takatolpasta.

Ilves siirtyi johtoon 18. minuutilla: Perparim Hetemaj menetti pallon vaarallisessa paikassa, ja Petteri Pennanen syötti nopeasti boksiin Tucolle. Kamerunilaishyökkääjä malttoi siirtää pallon vielä viereen Axel Vidjeskogille, joka pelasi oikean jalkansa vapaaksi ja laukoi pallon voimalla etuyläkulmaan.

HJK:n hyökkäyspeli pyöri pitkälti vaarallisten alueiden ulkopuolella, eikä keskityksillä kyetty luomaan todellista uhkaa Rasmus Leislahden vartioimalle maalille: Pyry Soirin sekä Bojan Radulovicin voimattomiksi jääneet puskut eivät osuneet maalipuiden väliin.

24. minuutilla Nassim Boujellab murtautui röyhkeästi Ilveksen rangaistusalueelle ja pelasi pallon Santeri Hostikalle, mutta laitahyökkääjä ajautui liian pieneen kulmaan ja laukoi pallon reilusti ohi maalista.

Ensimmäisen jakson viimeisen vartin aikana Klubi sai luotua vielä pari kertaa hässäkän Ilveksen boksiin, mutta tilanteet päättyivät Casper Terhon blokattuun laukaukseen ja Boujellabin käsivirheeseen.

HJK:n ottelun ensimmäinen maalia kohti suuntautunut laukaus nähtiin 51. minuutilla, kun Joona Toivio väläytti potkutekniikkaansa. Leislahti torjui kuitenkin Klubi-topparin laukauksen. Heti perään HJK:n päävalmentaja Koskela käytti ensimmäisen vaihtonsa, kun Murilo korvasi Soirin wing-backin paikalla.

Ilvekselle aukesi erinomainen mahdollisuus siirtyä kahden maalin johtoon, mutta viime aikoina vahvoja otteita esittänyt Conor Hazard torjui jalallaan Tucon laukauksen.

Klubi oli lähellä tasoitusta triplavaihtonsa jälkeen, kun Radulovic nousi keskityspallossa korkeimmalle. Serbialaisen maaliputki ei kuitenkaan saanut jatkoa, sillä pusku suuntautui vain hieman ohi takatolpasta.

HJK:n toisen jakson painostus palkittiin 76. minuutilla: Jukka Raitalan käynnistämä nopea hyökkäys avasi tilaa Olusanyalle, jonka laukauksen Leislahti onnistui vielä torjumaan. Paluupallo ajautui tilanteessa mukana olleelle Jairille, joka siirsi pelivälineen tyhjään Ilves-maaliin.

Maalistaan lisävirtaa saanut HJK siirtyi johtoon kuusi minuuttia myöhemmin, kun Murilon nappikeskitys tavoitti pitkän juoksun boksiin tehneen Jairin pään. Entisen Ilves-pelaajan syöksypusku upposi lähietäisyydeltä ohi voimattoman Leislahden. Jair on nyt rankaissut Ilvestä kolmessa Veikkausliiga-ottelussa maalilla yhteensä jo viisi kertaa.

Koskela käytti vielä viimeisen vaihtonsa 88. minuutilla, kun Arttu Hoskonen tuli Terhon tilalle suojelemaan Klubin johtoasemaa.

Ilves ei enää onnistunut lyömään kirivaihdetta päälle, eikä Hazard joutunut maalillaan torjuntatöihin. Sen sijaan Klubi oli lisäajalla lähellä kolmatta osumaansa, kun Radulovic raivasi väkisin tiensä Ilveksen rangaistusalueelle. Maalinnälkäinen HJK-hyökkääjä pääsi laukomaan kohtalaisen hyvästä paikasta, mutta laukaus nousi puolisen metriä yläriman väärälle puolelle.

Lisää uutisia