vko.18 // 8.5.2022

Honka jatkoi voittoputkeaan (FC Honka-FC Inter 2-1)

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja FC Inter kohtasivat Tapiolan urheilupuiston lauantaisessa alkuillassa. Avausjakso mentiin maalittomana, mutta toisella tapahtui. Ottelussa nähtiin yhteensä kolme maalia, joista kotiyleisön riemuksi Honka teki kaksi ja pääsi juhlimaan kolmea pistettä.

Ottelun avausjakso kuljettiin suurilta osin tasaisissa merkeissä. 13. minuutti oli juuri käynnistynyt, kun vieraiden Tommi Jyry pääsi laukomaan vasurillaan boksin rajoilta. Rudakov torjui kuitenkin laukauksen alakulmasta kulmapotkuksi.

Viitisen minuuttia myöhemmin Honka hyökkäsi vaarallisesti. Lucas Kaufmann haki keskityksellä Agon Sadikua, mutta Rick Ketting pääsi vielä väliin ja onnistui purkamaan pallon yli päätyrajasta.

27. minuutilla oli Florian Krebsin vuoro kokeilla, mutta Ketting oli pallon tiellä ja peliä jatkettiin jälleen kulmapotkulla. Kulmapotkutilanteesta pääsi laukomaan Edmund Arko-Mensah, mutta liiaksi päin Inter-vahti Matias Riikosta.

Vierasjoukkueen johtomaali kävi vielä lähellä muutama minuutti ennen taukovihellystä. Benjamin Källmanin laukaus pysähtyi kuitenkin Rudakovin hanskoihin. Tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen nelivitonen alkoi vauhdilla. Vieraat siirtyivät johtoon 48. minuutin kohdalla, kun Markus Arsalon kulmapotku löysi Matias Tammisen pään ja hyökkääjä puski turkulaiset maalin edelle.

Honka ei kuitenkaan maalista lannistunut vaan kuittasi sen saman tien. Vain noin minuutin päästä verkot heiluivat toisessa päädyssä. Rui Modesto taisteli päätykamppailussa pallon itselleen, Kaufmann keskitti ja Sadiku puski kauden kolmannellaan pelivälineen verkkoon ja taululle lukemiksi 1-1.

Hongan johtomaalikin oli lähellä viisi minuuttia myöhemmin. Kaufmann puski kohti alakulmaa, mutta Riikonen sai vielä näppinsä väliin.

64. minuutilla nähtiin ikävä tapahtuma. Vieraiden Arsalon taklaus osui nappulat edellä suoraan Krebsin jaloille ja keskikenttäpelaajan ilta päättyi ulosajoon. Samalla Krebs jouduttiin taluttamaan kentältä pois ja hänet korvasi Duarte Tammilehto.

Hongan johtomaali oli hyvin lähellä vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Arko-Mensah pudotti pallon Kaufmannin keskityksestä Matias Ralelle, jonka laukaus karkasi vain hieman yli Inter-maalin. Hetkeä myöhemmin Arko-Mensah jätti Rodrigo Arcieron kuin seisoville jaloille ja pelasi matalan pallon maalille, mutta Sadikun liuku jäi muutaman sentin liian lyhyeksi. Honka kävi lähellä taas 77. minuutin kohdalla. Rale keskitti ja Kaufmann pääsi puskemaan huippupaikalta maalin edestä, mutta Riikonen sai vielä venytettyä kätensä pallon tielle.

Honka sai ansaitun johtomaalinsa lopulta 86. minuutilla. Kaufmann antoi kulmapotkun ja Kevin Jansen sai päänsä väliin etutolpalla. Pallo upposi vielä Inter-puolustuksen kautta verkkoon ja Honka pääsi juhlimaan 2-1 maalia.

Honka kävi lisäajalla vielä muutamaan otteeseen lähellä kolmatta maalia, mutta loppulukemat kirjattiin 2-1. Näin Honka pääsi juhlimaan kolmatta peräkkäistä voittoaan Veikkausliigassa ja vahvisti asemiaan kärkipään taistossa.