AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.18 // 6.5.2022

VPS:n Multanen lauantaista: "Kyllä tämä on enemmän kuin normaali peli"

VPS:n Multanen lauantaista: "Kyllä tämä on enemmän kuin normaali peli"

Kalle Multanen palaa tuttuihin maisemiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Tehtaan kentällä pelataan monin tavoin mielenkiintoinen ottelu lauantaina, kun sarjanousija VPS saapuu vierailulle. Vaasalaisjoukkueesta löytyy vahvaa FC Haka-yhteyttä ja yksi heistä on Hakan entinen maalitykki Kalle Multanen.

Viialan Peli-Veikoissa ensimmäiset potkunsa potkaissut ja FC Hakan juniorimyllyssä kasvanut tunnetaan armoitettuna maalintekijänä. Multanen debytoi Hakan edustusjoukkueessa vuonna 2008 ja yhtensä hänelle on kertynyt Hakan paidassa Veikkausliigassa, Ykkösessä ja Suomen Cupissa 123 ottelua ja niissä syntyi yhteensä peräti 87 maalia. Kaudella 2014 hän teki Ykkösessä Hakalle uskomattomat 30 maalia 27 ottelussa, joka on edelleenkin Ykkösen yhden kauden maaliennätys. Multanen on myös Ykkösen kaikkien aikojen paras maalintekijä.

Lähdettyään Hakasta kauden 2017 päätteeksi, hän on hän pelannut KPV:ssä, KTP:ssä, Italiassa ja nyt hänellä on menossa toinen kausi VPS:ssa. Lauantaina Multanen palaa sinne mistä kaikki sai alkunsa.

– Tosi odottavat tunnelmat. Täytyy myöntää, että tämä on minulle iso peli. Tosi hienoa palata takaisin Tehtikselle, Multanen kertoo tunnelmistaan Hakan verkkosivuilla.

Multaselta löytyy Haka-ajoilta hyviä muistoja.

– Minulla on tosi lämpimiä muistoja. Olen saanut pelata suosikkiseurassani ja kasvattajaseurassani. Pelkkiä lämpimiä ja hyviä muistoja, Multanen fiilistelee.

VPS:ssa on vahvaa Haka-taustaa myös Multasen lisäksi. Päävalmentaja Jussi Nuorela on koskilaislähtöinen Hakan kasvatti, Aleksi Pahkasalon vanhemmat ovat lähtöisin Valkeakoskelta ja Tehtaan kenttä on tullut hänelle tutuksi jo nuoruudesta lähtien, ja lisäksi kapteeni Sebastian Strandvallin mittava liigaura starttasi juuri Hakasta hänen edustaessa mustavalkoisia kausina 2007-2010. Vepsun pukukopissa tulevasta ottelusta on käytykin hieman normaalia enemmän keskusteluja.

– Kyllä me Seban ja Jussin kanssa olemme jo fiilistelleet sitä, että kuinka hienoa on päästä taas Tehtikselle pelaamaan. Kyllä tämä on enemmän kuin normaali peli.

FC Haka-VPS Tehtaan kentällä lauantaina 7.5. kello 17.00 alkaen.

Lisää uutisia