AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.18 // 5.5.2022

"Totta kai se tuntuu hienolta palata Tehtikselle" - VPS-luotsi Jussi Nuorela vanhalle kotikentälleen

"Totta kai se tuntuu hienolta palata Tehtikselle" - VPS-luotsi Jussi Nuorela vanhalle kotikentälleen

Jussi Nuorelalla on vahva Haka-tausta. (Kuva: Juha Tamminen)

Ensimmäistä Veikkausliigakauttaan valmentava VPS-luotsi Jussi Nuorela palaa perjantaina tuttuihin maisemiin, kun FC Haka isännöi vaasalaisseuraa Tehtaan kentällä.

Nuorela on yksi koskilaisen juniorikoulun helmistä, kun raivasi tiensä aina Nappulaliigasta Hakan junioreiden kautta edustukseen, ulkomaan kentille ja A-maajoukkueeseen. Pelaajauransa jälkeen hän siirtyi valmentajaksi ja johdatti viime kaudella VPS:n Ykkösen mestariksi palauttaen perinteikkään vaasalaisseuran jälleen pääsarjatasolle. Nuorela odottaa paluuta entiselle kotikentälleen innokkain mielin.

– Totta kai se tuntuu hienolta palata Tehtikselle. Jätkille sanoin juuri kopissa, että tämä on minulle kauden tärkein peli, joten meidän täytyy pelata hyvin. En ole Tehtiksellä tainnut olla virallisissa otteluissa sen jälkeen, kun lopetin peliurani 2008. Muuten on tullut käytyä aika lailla vuosittain jokusen Hakan pelin katsomassa ja aina Koskissa käydessä tulee myös Tehtiksellä vierailtua. Onhan se minulle tärkeä paikka, Nuorela kertoo.

Pelaajana Nuorela on aiemmin kohdannut Hakan, mutta nyt edessä on ensimmäinen peli entistä seuraansa vastaan päävalmentajana.

– En usko, että siinä on erilaista latausta. Samanlainen fiilis siinä varmaan on kuin muutenkin ennen pelejä, eli pientä jännitystä ja vähän perhosia vatsassa.

Nuorelan lisäksi VPS:ssa on paljon Haka-yhteyksiä, sillä joukkueessa pelaavat Hakan entinen maalitykki Kalle Multanen, liigauransa Hakasta aloittanut Sebastian Strandvall sekä koskilaislähtöiset vanhemmat omaava Aleksi Pahkasalo.

– Ei olla vielä jätkien kanssa puhuttu pelistä, kun meillä oli juuri cupin peli emmekä ole vielä käyneet Hakaa läpi. Seban ja Kallen kanssa on aina välillä tullut juteltua Hakasta ja se on ollut meille kaikille tärkeä seura.

Lisää uutisia