AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 29.4.2022

"Meidän täytyy oppia ja nopeasti" - Paatelainen ei selitellyt derby-tappiota

"Meidän täytyy oppia ja nopeasti" - Paatelainen ei selitellyt derby-tappiota

Mixu näkee vielä paljon töitä edessä. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK:n osalta kauden ensimmäinen Stadin derby päättyi tappioon ja pettymykseen HJK:n vietyä pisteet lukemin 0-2.

HIFK ei oikein missään vaiheessa ensimmäistä puoliaikaa saanut pelin juonesta kiinni, vaan koko ajan tuntui olevan askeleen perässä HJK:ta. Vain maalivahti Beto ja uhrautuva puolustus pitivät tilanteen maalittomana. Tämän myös päävalmentaja Mixu Paatelainen myönsi pelin jälkeen:

– Ensimmäisellä puoliajalla emme pelanneet lainkaan. Pallo poltteli, syötöt karkasivat. Jos annetaan vastustajalle pallo helposti, niin sieltä tulee jatkuvasti aalto päälle. Puolustus hoiti tilanteet hyvin eikä HJK juuri paikoille päässyt ennen aivan loppua.

Ja jotain HIFK myös keksi, sillä toiselle jaksolle tuli täysin eri-ilmeinen kotijoukkue. HIFK oli täysin ylivoimainen ensimmäiset viisi minuuttia, jonka aikana Jani Bäckman sai jopa kolme hyvää maalintekopaikkaa, mutta miehen viimeistely ontui. Conor Hazard HJK:n maalilla oli hyvin mukana kahdessa yrityksessä ja viimeiseen sattui Bäckmanille virhe.

– Siinä oli mahdollisuus tasoittaa peli heti toisen jakson alussa. Ne mahdollisuudet pitää vain käyttää. Me ei käytetty, Paatelainen manasi.

Kokonaisuutena Paatelainen ei selitellyt tappiota.

– Pelaajilla tuntui, että itseluottamus ei ollut kohdillaan, eikä ollut rohkeutta pallon kanssa. Toisella jaksolla se oli parempaa. Ajoittain saimme luotua tilanteita. Kyllä, olemme alkutaipaleella ja paljon on töitä edessä. Meidän täytyy oppia ja nopeasti. Emme esimerkiksi voi puolustaa keskityksiä, kuten teimme tänään ja Hakaa vastaan.

Paatelainen halusi kuitenkin kiittää kannattajia, vaikka joukkueen esitys jättikin tänään parannettavaa:

– Paljon on tosiaan tekemistä ja nyt meillä alkaa selviytymistaistelu. Siihen olemme valmiita. Tänään aloimme pelata vasta toisella jaksolla, en tiedä miksi. Tunnelma ottelussa oli kuitenkin hieno Suomen mittakaavassa. Oli hienoa nähdä, että Kingit oli tosi äänekkäitä, vaikka oltiin tappiolla. Siitä koko joukkue on erittäin kiitollinen.

Lisää uutisia