AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 18.4.2022

HJK jatkoi 1-0-voittoputkeaan (VPS-HJK 0-1)

HJK jatkoi 1-0-voittoputkeaan (VPS-HJK 0-1)

HJK haki niukan voiton VPS:sta. (Kuva: Apollo Photo)

HJK otti kolmannen 1-0-voittonsa yhtä monessa ottelussa, kun VPS kaatui pääsiäismaanantaina Elisa Stadionilla.

HJK:n peli alkoi yskähdellen, ja ensimmäisen vartin kotijoukkue VPS hallitsi peliä. Ottelun ensimmäisestä laukauksesta vastasi VPS:n Aleksi Pahkasalo, jonka kuti viuhui reilusti ohi. Pahkasalo ja Tete Yengi löysivät toisensa hyvin kentällä, mutta HJK-kippari Miro Tenho esti kaksikon aikeet pariinkin otteeseen.

Sarjanousija VPS:n ennakkoluuloton pelaaminen tuotti ongelmia Klubille, jolla oli suuria haasteita ylittää keskialue pallon kanssa. Klubi ei saanut luotua pidempiä hyökkäyksiä, ja nopeammat vastahyökkäykset tyrehtyivät nopeasti.

HJK sai perätysten sivuvaparin ja kulmapotkun parinkymmenen minuutin kohdalla, mutta VPS siivosi vaivatta Jair Silvan antamat erikoistilanteet. HJK:n ottelun paras paikka nähtiin 24. minuutilla: Valtteri Moren toimitti pallon millintarkasti taka-alueelle, ja Bojan Radulovic pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. Pusku suuntautui kuitenkin liian keskelle, ja VPS:n maalivahti Oskari Forman torjui serbialaisen yrityksen.

VPS puolestaan loi erinomaisen tilanteen kymmenen minuuttia myöhemmin: Klubin maalivahti Conor Hazard pääsi nyrkkeineen väliin Arsenal-kasvatti Tyler Reidin keskitykseen, mutta jatkopallo tippui Yengin ulottuville. Australialaiskärki sai käännettyä pallon kohti Klubin maalia, mutta Moren oli oikeassa paikassa ja pelasti tilanteen maaliviivan tuntumasta.

VPS sai vielä hieman ennen taukovihellystä vapaapotkun maukkaasta paikasta, noin 25 metristä. VPS-ikoni Sebastian Strandvall asteli pallon taakse ja laukoi pallon päätykatsomoon.

Toisen jakson ensimmäinen tilanne nähtiin heti ensimmäisillä minuuteilla, kun Jukka Raitalan loistava keskitys tavoitti Brownen takatolpalta. Papuauusiguinealainen ei kuitenkaan saanut laukausta aikaseksi, vaan pallo vieri päätyviivan yli.

Seuraava HJK-tilanne syntyi kulmapotkusta: Murilon antama erikoistilanne pomppi Fabian Serrarensille, mutta hollantilaisen vasurin laukaus epäonnistui ja suuntautui selvästi ohi maalista. Serrarens loi hetkeä myöhemmin vaarallisen oloisen tilanteen keskityksellään, mutta Strandvall onnistui häiritsemään sen verran Jairia, ettei tämä aivan ylettänyt palloon.

Tunnin jälkeen Klubi laittoi jalan kaasulle, ja vierailijoiden maali roikkui ilmassa. VPS:n puolustus ja maalivahti Forsman selvittivät kuitenkin niin Radulovicin, Serrarensin kuin Johannes Yli-Kokonkin yritykset.

HJK loi oivallisia tilanteita sekä Murilon että Jairin terävistä kulmapotkuista: ensin Radulovic pääsi nikkaamaan erinomaiselta sektorilta, mutta Forsmanin refleksitorjunta pelasti vaasalaiset. Seuraava kulmapotku päätyi Brownelle, jonka laukaus karkasi tolpan väärälle puolelle.

77. peliminuutilla Klubi teki tuplavaihdon, kun Atom ja Casper Terho tulivat Yli-Kokon ja Brownen tilalle. Vaihto osoittautui nappiosumaksi, kun kaksi minuuttia myöhemmin Atom vei Klubin johtoon: vaasalaisten puolustus siivosi Klubin kulmapotkun, mutta peliväline päätyi japanilaisen jalkaan. Atom malttoi vielä pelata tilanteeseen rynnänneen VPS-pelurin ulos ja siirsi pallon vuorenvarmasti alanurkkaan.

Tasoitusta hakenut VPS sai toisen puoliajan ensimmäisen laukauksensa muutamaa minuuttia myöhemmin. Hazard koppasi kuitenkin helposti Steven Morrisseyn matalan yrityksen. HJK sai vielä viimeisen kympin aikana hyvän tilanteen kulmapotkusta, mutta Tenhon pusku suuntautui hieman yli maalin.

VPS sai yllättävän tilanteen varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä, kun keskialueelta annettu vapaapotku päätyi Kareem Mosesille. Vaihdosta kentälle tulleen Mosesin vihainen laukaus viuhui kuitenkin Klubin onneksi ohi oikeasta tolpasta.

Lisäajan toisella minuutilla nähtiin vielä yksi VPS:n puolittainen maalipaikka: hienon nousun Klubin boksiin tehnyt VPS-toppari Juhani Pikkarainen yritti maalintekoa saksipotkulla, mutta pallo karkasi korkeuksiin.

Lisää uutisia