AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.15 // 11.4.2022

FC Lahden Christofi: "Toivottavasti minulla olisi huippukausi Veikkausliigassa"

FC Lahden Christofi: "Toivottavasti minulla olisi huippukausi Veikkausliigassa"

Martinos Christofi on mielenkiintoinen nimi FC Lahden takalinjoilla. (Kuva: FC Lahti)

Hyvin harva aktiivisista kotimaisen jalkapallon seuraajistakaan tiesi 28-vuotiaasta Martinos Christofista mitään ennen kuin hänen sopimuksensa FC Lahden kanssa julkistettiin vuoden 2022 alkupuolella.

Se on pienoinen ihme, sillä puhutaan kuitenkin Suomen kansalaisesta, joka on pelannut topparina Kyproksen tasokkaassa pääsarjassa noin 200 ottelua.

Kyproksen maajoukkueisiin Christofi on kuulunut U15-tasolta aina U21-tasolle asti ja käynyt A-maajoukkueenkin harjoituksissa pyörähtämässä. Christofin maajoukkuedustusta ei ole vielä lukittu, joten käytännössä hänen olisi mahdollista edustaa Suomea maajoukkuetasolla.

– Se on ollut vitsi meidän perheessä, että minun pitäisi mennä Suomen maajoukkueeseen. Se on ollut aika vaikeaa, kun kukaan ei ole nähnyt minun pelaavan. Nyt yritän keskittyä uuteen joukkueeseen ja ympäristöön enkä keskittyä maajoukkueisiin. Toivottavasti minulla olisi huippukausi Veikkausliigassa. En mieti siitä pidemmälle. Haluan nyt vain saada hienon vuoden täällä, Christofi toteaa FC Lahden verkkosivujen haastattelussa.

FC Lahden miehistö on kokenut isoja muutoksia viime kauteen nähden etenkin puolustuspäässä. Harjoituskauden alku meni osaltaan pipariksi joukkueen sisällä riehuneen korona-aallon vuoksi, joka viivästytti joukkueen koheesion rakentamista. Christofi uskoo, että niin puolustuslinja kuin koko joukkue saadaan pelaamaan yhtenäisesti liigakauden alkuun mennessä. Se taas mahdollistaa joukkueen menestymisen.

– Pelien myötä uskon, että pystymme puolustuslinjassa liikkumaan yhdessä kuin olisimme "one body". Jos pystymme siihen, se auttaa joukkuetta ja saa meidät näyttämään hyvältä yksilöinä. Alkukaudesta tulette näkemään, että hyökkäämme ja puolustamme yhdessä joukkueena. Olen nähnyt joukkueen taitotason ja taistelutahdon, hyviä otteita harjoituskaudella esittänyt Christofi huomauttaa.

Lisää uutisia