AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 9.4.2022

Voitto SJK:sta lämmitti Toni Koskelaa - "Ollaan tosi tyytyväisiä alkukauteen"

Voitto SJK:sta lämmitti Toni Koskelaa - "Ollaan tosi tyytyväisiä alkukauteen"

HJK haki arvokkaat pisteet Seinäjoelta. (Kuva: SJK / Marko Tuominiemi)

HJK jatkoi tarkkaa työtään alkukaudesta ja haki toisen 1-0-voittonsa perjantaina kun SJK kukistui OmaSp Stadionilla.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela näki, että ottelu olisi ollut käännettävissä Klubin eduksi jo ensimmäisellä 45-minuuttisella. Ratkaisumaali tuli kuitenkin vasta ottelun lopulla ja viime minuutit HJK joutui puolustamaan johtoaan ahnaasti tasoitusta hakeneita isäntiä vastaan.

– Tosi vahva ensimmäinen jakso meiltä, oltiin jopa ylivoimaisia. Meidän olisi pitänyt luoda laadukkaampia keskityksiä ja siten parempia maalipaikkoja. Meillä oli vain pari vaikeaa hetkeä, erityisesti Daniel Håkansin kanssa oli ongelmia, mutta muuten SJK ei kontrolloidusti oikeastaan käynyt meidän puolella kenttää, ja tästä dominoinnista olisi pitänyt tehdä eroa tulostaululle, Koskela sanoi.

– Toinen jakso oli pelillisesti hieman tasaisempi: oli hetkiä, jolloin olimme selkeästi parempia, mutta varsinkin lopussa SJK sai pari saumaa, joista olisi jonain toisena päivänä saattanut tehdä maalinkin. Kun vastustajat laittavat lopussa niin sanotusti "all-in" ja paljon pelaajia boksiin, pallo voi pomppia mihin tahansa. Kokonaisuudessaan ansaittu 1–0-voitto.

Koskela painotti ottelun jälkeen sitä, että HJK on ottanut kaksi voittoaan otteluista, jotka olivat ennakkoon asetelmiltaan varsin tasaisia.

– Ollaan tosi tyytyväisiä alkukauteen, sillä vastustajat ovat olleet hankalia. FC Honka on pelannut hyvän harjoituskauden ja vierasvoitto SJK:sta lämmittää – he tulevat olemaan kärkitaistelussa mukana. Vaikka kummatkin ovat olleet vain 1–0-voittoja, niin molemmat ovat olleet selkeästi ansaittuja, joten siinä mielessä voi olla tyytyväinen. Meillä on laaja materiaali ja se, että saatiin taas vaihtopenkiltä voittomaalin tekijä, on kiva lisä.

Jobinpostiakin HJK tosin Seinäjoelta toi tullessaan.

– Tietysti ikävää on Santeri Väänäsen loukkaantuminen. Nuorella miehellä on ollut erittäin paljon huonoa onnea matkassa ja todennäköisesti edessä taas pidempi huili. Mikään ei ole varmaa, mutta alustava arvio on se, että mies joutuu olemaan pidempään poissa.

Lisää uutisia