AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.14 // 9.4.2022

Ilvekselle toinen niukka tappio - "Maksamme kovaa hintaa puolustuspään virheistä"

Ilvekselle toinen niukka tappio - "Maksamme kovaa hintaa puolustuspään virheistä"

Tim Väyrynen rankaisi Ilvestä kahdesti. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves joutui taipumaan alkukauden toiseen 1-2-tappioon lauantaina, kun KuPS vei pisteet matkaansa Tehtaan kentällä pelatusta ottelusta.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio oli pettynyt tappioon, mutta näki peliesityksessä paljon hyvää vahvaa mestarikandidaattia vastaan.

– Aloitimme tahmeasti, olimme arkoja. Tiesimme, että meidän takatilan puolustaminen tulee olemaan avainasemassa. Ensimmäinen kerta kun pallo sinne pelattiin, niin KuPS sai siitä maalin. Vaikea alku, Kallio harmittelee.

– Parinkymmenen minuutin jälkeen aloimme heräillä ja olimme aggressiivisia. Päästiin tasoihin ja toinenkin jakso aloitettiin terävästi. Pidimme heidät poissa pahimmilta maalipaikoilta.

Maalintekokilpailussa kuopiolaiset olivat tänään ratkaisevan askeleen edellä. Läheltä piti -tilanteista ei saa lohtupisteitä sarjataulukkoon.

– KuPS liikutti palloa hyvin, mutta olimme pelissä mukana. Meillä tuli se henkilökohtainen virhe kulman jälkitilanteesta, josta pääsivät johtoasemaan. Kyllä tässä nyt koetellaan. Olisimme mielestäni ansainneet ainakin sen yhden pisteen.

– Maksamme kovaa hintaa puolustuspään virheistä. Saisi pallo välillä pomppia meillekin myös hyökkäyspäässä. Meillä oli saumat iskeä useampikin osuma, mutta lopulta KuPS oli niskan päällä. Väyrynen näytti jälleen olevansa vaarallinen boksissa. Onnittelut Kuopioon pisteistä, Kallio toteaa.

Lisää uutisia