AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 31.3.2022

Norrmén luottavaisena kauteen – ”Olemme erittäin tyytyväisiä joukkueeseen”

Norrmén luottavaisena kauteen – ”Olemme erittäin tyytyväisiä joukkueeseen”

Daniel Norrmén aloittaa ensimmäisen kautensa IFK Mariehamnin päävalmentajana.

IFK Mariehamn taisteli viime kaudella pitkään sarjapaikastaan, mutta säilytti sen lopulta vahvan loppukauden ansiosta. Viime kauden lopulla päävalmentajaksi noussut Daniel Norrménin mukaan joukkueessa on tapahtunut paljon muutoksia viime kauteen verrattuna.

Norrménin näytöt viime kauden päätteeksi riittivät tuomaan hänelle jatkosopimuksen päävalmentajan paikalla. Norrmén on saanut rakentaa itselleen joukkueen, mutta vaihtuvuutta on ehkä ollut enemmän kuin päävalmentaja olisi toivonut. Hän näkee tilanteessa myös hopeareunuksen.

- Isoin asia on se, että meillä on paljon uusia pelaajia. Tämä on ensimmäinen harjoituskausi minulle päävalmentajana. Kun tulin elokuun lopussa päävalmentajaksi, niin se oli vain taistelua putoamista vastaan. Onnistuimme siinä hyvin, Norrmén miettii.

- Sen jälkeen meidän piti rakentaa joukkuetta hieman uusiksi. Jos olen rehellinen, niin meillä on enemmän uusia pelaajia kuin olisin halunnut. On aina hyvä, jos jotain entisiä pelaajia on joukkueessa. Positiivisena puolena on se, että meillä oli kaksi vaikeaa vuotta, joten tarvitsimme hieman muutosta. Yritän katsoa sitä positiivisesti, Norrmén pohdiskeli Veikkausliigan avaustilaisuudessa.

Talven aikana lautta on kuljettanut paljon pelaajia saarelle ja Norrmén on tyytyväinen koottuun miehistöön.

- Olemme erittäin tyytyväisiä joukkueeseen. Haluamme kehittyä tällä kaudella ja välttää taistelu sarjapaikasta. Päätavoitteemme on parantaa viime kaudesta, enkä tarkoita vain yhtä sijaa, vaan haluamme ottaa ison askeleen ylöspäin.

IFK Mariehamnin talvikausi sujui hieman ailahtelevasti, mutta Norrmén näkee joukkueessaan runsaasti potentiaalia.

- Olen nähnyt hyviä merkkejä harjoituskauden aikana, mutta meidän täytyy saada myös tulosta. Olemme pelanneet hyvin, muttemme ole saaneet tuloksia. Lauantailta tarvitsemme tuloksen, Norrmén viittaa kauden avausotteluun FC Lahtea vastaan.

IFK Mariehamnin ja FC Lahden ottelu alkaa kello 18.30.

Lisää uutisia