AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.13 // 31.3.2022

J​oona Toivio nauttii ennakkosuosikin asemasta HJK:ssa – "Se on iso etuoikeus meille"

J​oona Toivio nauttii ennakkosuosikin asemasta HJK:ssa – "Se on iso etuoikeus meille"

Joona Toiviolla on edessä Veikkausliigadebyytti. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Kokenut Joona Toivio nähdään viimein Veikkausliigassa. Haussa on uran toinen liigamestaruus Norjan tittelin rinnalle.

Joona Toivion 15-vuotiseksi venähtänyt rupeama eri ulkomaisissa liigoissa on päätöksessään ja jatkossa mies edustaa Veikkausliigassa HJK:ta.

- On tuntunut kivalta! Hetki meni sopeutuessa ja tottuessa siihen, että asuu Suomessa. Yhtäkkiä kaikki tutut ja perhe ovatkin lähellä. Elämä on ollut kiireisempää kuin ulkomailla, kun on tekemistä ja nähtävää ja ihmisiä, joita ei ole nähnyt vuosien aikana. Nyt siihen on mahdollisuus, niin on kivaa, hän kertoo Suomeen paluustaan.

Toivio on siitä harvinainen suomalaisfutaaja, että hän sai kokea mm. aikuisten arvokisat ennen ensimmäistäkään peliä Veikkausliigassa.

- Innolla odotan lauantaita ja veikkausliigadebyyttiä. On tosi kiva päästä pelaamaan sarjapelejä. Kyllä vähän jännitti tulokkaana tuossa lavalla, hän naurahtaa viitaten liigan avaustilaisuuden haastattelussa esiintymiseen.

Täysi kuva kotimaan tasosta ja laadusta on vielä hahmotuksen alla.

- Olemme pelanneet vain treenipelejä ja muutama liigacupin peli. Totuuden näkee, kun sarja alkaa ja pelataan pisteistä ja kaikki ovat oikeasti tosissaan, mutta hyvältä näyttää ja varmasti tulee kovia pelejä, hän ennakoi.

Omasta joukkueesta onkin toki helpompi sanoa, miltä se on tasollisesti tuntunut.

- Todella laadukkaalta! Meillä on paljon hyviä pelaajia. Pystymme vaihtamaan pelipaikoille eri pelaajia ilman, että pelin taso kärsii. Pelipaikoista on tosi kova taistelu, Toivio sanoo.

Tuo laadukkuus on tuonut HJK:lle jälleen suurimman mestarisuosikin aseman. Toivio näkee tilanteessa pelkkää positiivista.

- Mielestäni se on iso etuoikeus meille. Siisti fiilis. Itse ainakin tykkään haasteesta ja paineesta, jotka meille luodaan. Olen aina sanonut, että kun tekee joka päivä asiat hyvin, silloin pystyy tekemään tulosta. Olen edelleen samaa mieltä. Uskon, että sillä pystymme ne odotukset täyttämään.

Vuodet Hollannissa, Norjassa, Puolassa ja Ruotsissa toivat yhden Norjan liigamestaruuden (Molde), kaksi cupmestaruutta vuonomaassa ja Ruotsin cupmestaruuden (Häcken). Mestaruus on luonnollisesti myös Toivion henkilökohtaisena tavoitteena.

- Kyllä se on tietysti tavoite ja sitä kohti tehdään hommia. En näe, että HJK voi olla tyytyväinen Veikkausliigassa mihinkään muuhun kuin mestaruuteen, hän sanoo.

HJK pelaa lauantaina Veikkausliigan avauskierroksella kotonaan FC Honkaa vastaan.

Lisää uutisia