AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 19.2.2022

HJK nousi voittoon Interistä - Johannes Yli-Kokko pamautti komean voittomaalin

HJK nousi voittoon Interistä - Johannes Yli-Kokko pamautti komean voittomaalin

HJK juhlii maalia lauantaina. (Kuva: Mira Lönnqvist)

FC Inter tarjosi hyvän vastuksen, mutta HJK onnistui kaatamaan turkulaisjoukkueen Liigacupin A-lohkon päätöskierroksella ja varmisti näin paikkansa puolivälierissä.

Ottelun alku oli selkeästi vauhdikkaampi kuin aiemmissa peleissä. Interin vahva prässi ja Klubin huolimattomuus keskialueella aiheuttivat ongelmia kotijoukkueen pelinrakentelulle. Peli pyöri keskialueella eikä kumpikaan joukkue saanut luotua edes puolikkaita tilanteita.

Reilun kymmenen minuutin jälkeen Klubi sai paremman otteen pelistä, ja pelin painopiste kääntyikin enemmän Interin puolustusalueelle. Kotijoukkue pääsi ensimmäistä kertaa hätyyttelemään Interin rangaistusaluetta, mutta David Browne ei onnistunut ohittamaan Interin puolustusta.

Klubin prässipeli alkoi toimia paremmin ottelun edetessä, ja Interin pelinrakentelu sakkasi. HJK:n maalivahti Conor Hazard löysi pitkillä ja tarkoilla avauksillaan Brownen pariinkin otteeseen Interin linjan takaa – ensimmäisen murtautumisen linjatuomari liputti paitsioksi, mutta hetkeä myöhemmin Browne aiheutti harmaita hiuksia Inter-puolustukselle hankkimalla kulmapotkun.

Inter sai Klubin harhasyötön jälkeen ensimmäisen pidemmän pallonhallintajaksonsa reilun 20 minuutin kohdalla ja hätyytteli Klubin puolustusta myös nopeammilla hyökkäyksillä. Vierasjoukkueen hyökkäykset pysähtyivät kuitenkin aina viimeistään Joona Toivioon tai Tenhoon.

Puolen tunnin jälkeen pelissä alkoi tapahtua: Ensin Inter sai luotua ensimmäisen puolittaisen paikkansa, mutta Hazard nappasi matalan keskityksen syliinsä. Vain hetkeä myöhemmin Interin vasta 15-vuotias maalivahti Tino Kangasaho joutui pahaan paikkaan, kun Toivion purkupallo löysi tiensä Interin linjan selustaan. Kangasaho onnistui selvittämään tilanteen hetkellisesti vastaantulollaan, mutta Klubin hollantilaiskärki Fabian Serrarens nosti paluupallon noin 25 metristä tyylikkäästi maaliverkon perukoille.

Inter sisuuntui HJK:n maalin jälkeen ja onnistui hankkimaan ensimmäisen kulmapotkunsa. Klubille oli avautua lupaava vastahyökkäys kulman jälkitilanteesta, mutta Interin David Haro repi Roope Riskin nurin keltaisen kortin arvoisesti.

Ottelussa oli hieman sekavampi vaihe ennen taukovihellystä. Browne sai varoituksen ottelun 41. minuutilla ensimmäisenä HJK-pelaajana, kun hän rikkoi pääpallossa Benjamin Källmania. Hetkeä myöhemmin Casper Terho katkaisi Inter-maalivahdin syötön ja onnistui hankkimaan Klubille vapaapotkun maukkaasta paikasta, hieman rangaistusalueen rajan takaa. Terho laukoi itse hankkimansa vaparin, mutta pallo päätyi Inter-muurista kulmapotkuksi.

Terhon hyvä kulmapotku löysi boksista Serrarensin, mutta hollantilaisen jalalla jatkama pallo painui hieman yli maalista.

HJK teki tauolla kolme vaihtoa, kun kentän jättivät Serrarens, Terho ja Santeri Väänänen. Heidän tilalleen astelivat Bojan Radulovic, Manuel Martić ja Johannes Yli-Kokko. Toisen jakson ensimmäiset minuutit olivat Interiltä vahvoja, ja Källman pääsikin kertaalleen yrittämään maalintekoa, mutta Klubin puolustus blokkasi laukauksen.

Klubin siirtyminen kahden kärkipelaajan taktiikkaan vaikutti toimivalta, ja Klubin hyökkäys onnistui pelaamaan tontin kentälle tulleelle Radulovicille. Tällä kertaa oli kuitenkin Inter-puolustuksen vuoro peittää laukaus.

HJK:n ärhäkkä prässi tuotti Interille suuria hankaluuksia, ja kotijoukkueen toinen maali roikkui ilmassa. Klubi pääsi etenemään Interin boksiin useampaan otteeseen, mutta niin Martićin, Brownen kuin Riskinkin yritykset ohittivat maalikehikon väärältä puolelta.

Tunnin kohdalla Klubi teki yhden vaihdon lisää, kun Pyry Hannola korvasi Jair Silvan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Inter sai rangaistuspotkun, kun Miska Ylitolva ja Matias Ojala kamppailivat pallosta Klubin maalin lähettyvillä. Rike oli kevyen näköinen, mutta erotuomari Antti Munukka oli varma päätöksestään: pallo vietiin yhteentoista metriin.

Hazard aavisti väärään suuntaan, ja Källman toi Interin tasoihin ottelun 63. minuutilla. Rangaistuspotku oli samalla Interin ensimmäinen maalia kohti suuntautunut laukaus.

Interin maalin jälkeiset minuutit olivat jälleen hieman sekavia, ja peli aaltoili päästä päähän. 70. minuutilla Klubi onnistui rakentelemaan kenties ottelun parhaan paikkansa: Riski ja Browne juonivat pallon boksiin, mutta Yli-Kokon viimeistely-yritys pilkun tuntumasta painui taivaan tuuliin. Samalla Klubi suoritti ottelun viimeiset vaihtonsa: Atom, Murilo ja Kevin Kouassivi-Benissan korvasivat kentällä Riskin, Brownen sekä Ylitolvan.

Peli aaltoili jälleen voimakkaasti, ja Klubin huolimattoman pelaamisen päätteeksi Interin Rodrigo Arciero pääsi yrittämään maalintekoa. Hazardilla ei ollut kuitenkaan vaikeuksia argentiinalaisen laukauksen torjumisessa.

Molemmat joukkueet kokeilivat maalintekoa vuorotellen kulmapotkuista, mutta todellisia vaaran paikkoja ei nähty kummallakaan maalilla. Interin hyökkäykset kulkivat usein Källmanin kautta, mutta Tenho piti Inter-hyökkääjän tyylikkäästi kurissa koko ottelun ajan.

HJK jahtasi nälkäisesti voittoa ja painoi viimeisen kymmenen minuutin aikana paineen Interin päätyyn. Inter puolusti tunnollisesti ja tiiviisti, mutta lopulta Klubi löysi tarvittavan aukon turkulaisten puolustuslinjasta 87. peliminuutilla.

Kouassivi-Benissan ja Martić petasivat maalipaikan Yli-Kokolle, eikä nuori keskikenttäpelaaja erehtynyt toista kertaa: pallo painui vastustamattomasti etuyläkulmaan ohi Inter-vahti Kangasahon.

Interiltä löytyi vielä virtaa hakea tasoitusta, mutta pitkät pallot päätyivät yksi toisensa jälkeen Hazardin ulottuville. Vierasjoukkue pääsi yrittämään maalintekoa vielä aivan lisäajan viimeisillä sekunneilla, mutta Hazard nappasi Inter-hyökkääjän puskun varmasti näppeihinsä.

Lisää uutisia