AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 18.2.2022

Liigacupissa jatkopaikkoja pelissä – kolme ottelua viikonloppuna

Liigacupissa jatkopaikkoja pelissä – kolme ottelua viikonloppuna

HJK ja IFK Mariehamn kamppailevat kumpikin lohko A:n jatkopaikoista. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Liigacupin lohkovaihe lähestyy ratkaisujaan ja jatkopaikkoja on jaossa viikonloppuna, kun ohjelmassa on kolme ottelua.

Vaikka lohkovaiheesta on pelattuna jo kaksi kolmasosaa, yksikään joukkue ei ole vielä jatkopaikkaansa sinetöinyt, eikä toisaalta yksikään joukkue ole vielä jatkomahdollisuuksiaan menettänyt.

Lohko A:ssa ratkaisut nähdään viikonloppuna, sillä lohko saadaan päätökseen sunnuntaina. Lähtökohdat ovat äärimmäisen tasaiset, sillä kaikilla neljällä joukkueella on koossa kolme pistettä kahdesta ottelusta. HJK:lla on pieni etulyöntiasema parhaan maalieronsa myötä, mutta kaikki on siis lohkossa vielä avoinna.

Lohkossa B Ilves on vahvasti kiinni jatkopaikassa ja lauantaina tupsukorvat sinetöisivät jatkopaikkansa tasapelilläkin FC Lahtea vastaan ja voitto varmistaisi myös lohkon ykkössijan ja kotiedun puolivälieriin. FC Lahti tarvitsee puolestaan käytännössä ainakin pisteen taistellakseen vielä jatkoonpääsystä.

Lohko C:ssä ei viikonloppuna pelata ja ratkaisut sen osalta nähdään lohkovaiheen päätöspäivänä keskiviikkona 23.2., jolloin pelataan myös lohko B:n viimeinen kamppailu.

Liigacupin lohkotilanteet.

Sijoitukset alkulohkossa määräytyvät tasapisteissä ensisijaisesti keskinäisen ottelun perusteella. Mikäli tämä on päättynyt tasan, ratkaistaan paremmuus järjestyksessä maalieron, tehtyjen maalien ja viime kädessä arvan perusteella.

Puolivälieriin selviytyvät kunkin alkulohkon kaksi parasta sekä lisäksi kaksi parasta lohkokolmosta. Lohkovoittajat ja paras lohkokakkonen saavat puolivälieriin kotiedun. Lohkokakkosten ja lohkokolmosten vertailussa ratkaisevat järjestyksessä: pisteet, maaliero, tehdyt maalit, arpa.

Viikonlopun Liigacupin otteluihin voidaan rajoitusten purkamisen myötä ottaa myös yleisöä ainakin rajoitetusti. Tarkempi tilanne yleisön ja lipunmyynnin osalta löytyy kunkin ottelun kotijoukkueen kanavista.

Liigacup viikonloppuna:

Lauantai 19.2.
14.00 HJK – FC Inter (A), Talin halli
14.30 Ilves – FC Lahti (B), Pirkkahalli

Sunnuntai 20.2.
18.00 IFK Mariehamn – HIFK (A), Eckeröhallen

Kaikki Liigacupin ottelut suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia