AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.52 // 31.12.2021

Hollantilaistoppari HIFK-paitaan - Daan Klinkenbergillä jo kokemusta Veikkausliigasta

Hollantilaistoppari HIFK-paitaan - Daan Klinkenbergillä jo kokemusta Veikkausliigasta

Daan Klinkenberg pelasi kaudella 2019 Interissä. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK jatkaa Veikkausliigajoukkueen rakentamista ja uusimpana nimenä mukaan ryhmään liittyy hollantilaistoppari Daan Klinkenberg.

Sopimus 25-vuotiaan Klinkenbergin kanssa kattaa kauden 2022 sekä seuran option kaudesta 2023.

– Daan on molempijalkainen ja hyvän pelinlukutaidon omaava pelaaja, joka pystyy pelaamaan sellaista jalkapalloa, jota haluamme pelata tulevalla kaudella.

- Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme Daanin kaltaisen pelaajan mukaan joukkueeseen, HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kommentoi.

HIFK ei ole alankomaalaispuolustajan ensimmäinen Veikkausliigajoukkue, sillä kaudella 2019 hän edusti FC Interiä. Turkulaisseurassa hän pelasi yhteensä 15 ottelussa mukaan lukien kaksi Eurooppa-liigan karsintaottelua. Interistä Klinkenberg siirtyi Norjan pääsarjassa pelaavaan Aalesunds FK:hon, jonka riveissä hänet nähtiin 27 kertaa. Viime kauden 2021 Klinkenberg edusti Allsvenskanin Mjällby AIF:ta, jossa peliaika jäi kuitenkin vähäiseksi ja sopimus purettiin yhteisymmärryksessä elokuussa.

Juniorivuotensa Klinkenberg pelasi FC Volendamin lisäksi mm. Hollannin huippuseura AZ Alkmaarissa. Volendamia hän on edustanut Hollannin toisella sarjatasolla yhteensä 43 ottelussa. Kaudella 17/18 hän pelasi seuran edustusjoukkueessa yhteensä 26 sarjaottelua.

Lisää uutisia