AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.46 // 20.11.2021

"Moi Sauna" - HJK:n Atom jakaa myös Suomi-tietoutta Japaniin

"Moi Sauna" - HJK:n Atom jakaa myös Suomi-tietoutta Japaniin

Atom tekee Suomea tunnetuksi Japanissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Atomu Tanaka kulluu jo HJK-legendojen joukkoon. Japanilaispelaaja sai kesällä täyteen 100 Veikkausliigaottelua Klubin riveissä ja lisää tulee ensi kaudella.

Kaksi vakavaa loukkaantumista on luonut pienen varjon Atomin uraan HJK:ssa. Molemmat loukkaantumiset tulivat europeleissä ruotsalaista joukkuetta vastaan. Ikimuistoisessa UEL-karsinnan vierasvoitossa Göteborgissa vuonna 2016 Atom teki maalin ja syötti Alfredo Morelosin maalin, mutta mursi jalkansa syötön yhteydessä.

Toinen loukkaantuminen tapahtui tällä kaudella UCL-karsintaottelussa Malmöä vastaan Bolt Arenalla, kun Atom joutui jättämään pelikentän toisella puoliajalla.

– Loukkaantumiset hidastivat uraani merkittävästi. Ilman niitä 100 ottelua olisi tullut täyteen paljon aikaisemmin.

Menestys on kuitenkin jättänyt parhaimmat muistot. Atom on voittanut HJK:ssa kolme Suomen mestaruutta ja Suomen Cupin kahdesti.

– Kun tulin HJK:hon 2015, saavutimme pronssia, seuraavana vuonna 2016 hopeaa ja 2017 voitimme Suomen mestaruuden. Sitä en unohda koskaan! Sitten lähdin takaisin Japaniin, ja kun palasin viime vuonna, voitimme jälleen mestaruuden, kuten myös tänä vuonna. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoteen!

Suomi on jättänyt pysyvät jäljen Atomiin ja innostanut häntä myös tekemään arvokasta työtä Suomen tunnetuksi tekemiseksi Japanissa.

– Olen asunut jo kauan Suomessa ja oppinut pitämään tästä maasta tosi paljon. Haluan, että japanilaiset oppisivat tuntemaan Suomen paremmin. Moi Sauna -projektini kautta pystyn kertomaan heille Suomesta, Suomen kulttuurista ja elämästä täällä. Saunalla on tietysti tärkeä osa siinä.

Lisää uutisia