AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.46 // 19.11.2021

"Suomi on ilmeisesti ollut kohtaloni" - Atom toivoo houkuttelevansa lisää japanilaisia Veikkausliigaan

"Suomi on ilmeisesti ollut kohtaloni" - Atom toivoo houkuttelevansa lisää japanilaisia Veikkausliigaan

Atom saatuaan 100 Veikkausliigaottelua täyteen. (Kuva: Mira Lönnqvist)

Kun japanilainen Niigatasta kotoisin oleva Atomu Tanaka, pelaajanimeltään Atom, tuli Suomeen vuonna 2015, hän ei uskonut pelaavansa täällä näin pitkään.

Viime kesäkuussa 24. päivänä HJK:n ottelussa KTP:tä vastaan Atom saavutti merkittävän rajapyykin: 100 Veikkausliigan ottelua.

Tullessaan Klubiin Albirex Niigatan kasvatti oli päättäväinen.

– Kun tulin ensimmäistä kertaa Suomeen ja HJK:hon, päätin että pelaan hyvin ja teen paljon maaleja.

Ja hyvin Atom päätöksessään pysyikin. Ensimmäisellä visiitillään HJK:ssa 2015–2017 hän teki kaikissa kilpailuissa yhteensä 27 maalia ja syötti 37. Sosiaalisen median kuvahassuttelusta lempinimen "pieni vihainen japanilainen" saanut Atom muodosti mahtavan tutkaparin kolumbialaisen Alfredo Morelosin kanssa.

– Olin ensimmäinen japanilainen, joka tuli Suomen pääsarjaan pelaamaan ja nyt myös ensimmäisenä japanilaisena olen saanut 100 ottelua täyteen Veikkausliigassa. Se merkitsee minulle todella paljon. Saan siitä paljon motivaatiota ja haluan pelata täällä lisää. Toivon myös, että tämä uutinen leviäisi Japaniin ja houkuttelisi sieltä lisää nuoria pelaajia Suomeen.

Atom Tanaka on pelannut HJK:ssa kahteen otteeseen 2015–2017 ja 2020 alkaen yhteensä viisi kautta. Siinä välissä hän vietti kaksi vuotta Japanissa. Suomessa asuminen ja täällä pelaaminen on Atomin itsensä mielestä kehittänyt häntä ihmisenä ja pelaajana.

– En uskonut, että olisin ollut täällä niin pitkään. Nyt on jo viides vuosi täällä. Suomi on ilmeisesti ollut kohtaloni.

– Olen oppinut näiden viiden Suomessa vietetyn vuoden aikana olemaan oma itseni ja keskittymään olennaiseen, omaan elämääni ja tekemiseeni, sekä yksityiselämässäni että myös pelikentällä.

HJK ja Atom Tanaka tekivät kesäkuussa jatkosopimuksen, joka pitää japanilaisen HJK:ssa kauden 2022 loppuun.

Lisää uutisia