AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 11.11.2021

​IFK Mariehamnin nuorille tuntumaa maajoukkueesta – "Varmasti hyödyllinen kokemus"

​IFK Mariehamnin nuorille tuntumaa maajoukkueesta – "Varmasti hyödyllinen kokemus"

Oscar Wiklöf kolkuttelee poikien maajoukkueen portteja. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen U20-poikien maajoukkue kohtaa torstaina kaksoismaaottelun avausosassa Ruotsin Maarianhaminassa.

Maaotteluiden pelaaminen Wiklöf Holding Arenalla on tervetullut asia toki Ahvenanmaalle, mutta myös Suomen päävalmentajalle Peter Lundbergille, joka "palaa kotiin".

- Tosi mukavaa olla täällä, tuntuu hyvältä, "Lundis" kuittasi Ålandstidningenille.

U20-maajoukkue leireilee Ahvenanmaalla koko viikon ja tämä avasi harvinaislaatuisen tilaisuuden muutamalle IFK Mariehamnin nuorelle pelaajalle. Oscar Wiklöf, Jimmi Bruhn, Melvin Kahnberg, Mikael Fonsell ja Elia Hagström olivat kahden päivän ajan mukana maajoukkueen harjoituksissa.

- Tunnen tietysti kaikki heidät ajaltani IFK:ssa, mutta heidän kehityksessään on tapahtunut paljon sen jälkeen. He pysyivät hyvin mukana ja uskon ja toivon, että tämä oli heille hyödyllinen kokemus. Samaan aikaan oli myös meille hyvä saada hiukan täydennystä harjoitustyhmään, Lundberg sanoi.

Maajoukkueen kannalta viisikko ei Lundbergin mukaan kuitenkaan ole ainakaan vielä ajankohtainen.

- Heillä on vielä hiukan matkaa, sen voi sanoa. Oscar [Wiklöf] on se joka on lähinnä etenkin kun puhutaan "omasta" U19-maajoukkueestani eli 2003 syntyneistä, mikä on hänen ikäryhmänsä. Hän on ollut joillain leireillä, mutta vielä on hiukan kurottavaa.

Lisää uutisia