AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 4.11.2021

​Aapo Mäenpää vahvistamaan Ilveksen puolustusta - kaksivuotinen sopimus

​Aapo Mäenpää vahvistamaan Ilveksen puolustusta - kaksivuotinen sopimus

Aapo Mäenpää vaihtaa Ilveksen keltaiseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Hämeenlinnalaislähtöinen laitapuolustaja Aapo Mäenpää siirtyy Ilvekseen kaudet 2022 ja 2023 kattavalla sopimuksella. Sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2024.

23-vuotias laitapuolustaja Aapo Mäenpää on edustanut viimeiset viisi kautta IFK Mariehamnia. Veikkausliigaotteluita hänelle kertyi IFK Mariehamnin paidassa yli 80. Mäenpää myöntää viihtyneensä Ahvenanmaalla hyvin, mutta uskoo myös ympäristönvaihdoksen tuovan lisämaustetta urakehitykselle. Pitkien vierasmatkojen hän ei ainakaan tunnusta olevan syynä maisemanvaihdokseen.

- No, ei se nyt syynä ollut, vaikkakin alkoihan matkat jo hiukan puuduttamaan. Pitkillä laivamatkoilla oli itseasiassa kiva pelata muiden kanssa korttia ja jutella mukavia. Viisi vuotta samassa ympäristössä on kuitenkin pitkä aika ja tunsin nyt olevan aika vaihtaa maisemaa. Siirtyminen oli jo pariin otteeseen käynyt mielessä.

- Seurassa eikä Maarianhaminassa paikkana ollut mitään vikaa ja olin siellä oloon ihan tyytyväinen. Uskon kuitenkin ympäristönmuutoksen auttavan kehittymistäni.

Aapon perässä oli useampikin Veikkausliigan joukkue, mutta valinta oli kuitenkin lopulta helppo.

- Olihan siinä muutama muukin vaihtoehto, mutta lopulta Ilves tuntui selkeästi parhaimmalta vaihtoehto, kun ynnäilin plussia ja miinuksia. Täällä rakennetaan iskukykyistä joukkuetta ja uusi hieno stadionkin on valmistumassa. Muilta pelaajilta olin kuullut pelkkää plussaa ja koska itselläkin on vielä halu päästä ulkomaan kentille, niin täältähän on viime aikoina aika moni onnistunut niin tekemään.

Suurimman osan aikuisurastaan Mäenpää on pelannut oikeana pakkina, minkä mies itsekin mieltää itselleen sopivimmaksi pelipaikaksi. Vahvuudetkin ovat juuri niitä, joita tuolla pelipaikalla tarvitaan.

- Kyllä oikean pakin paikka mieluisin on. Maarianhaminassa pelasin ensimmäisen kauden vasemmalla, kuten myös nuorten maajoukkueessakin. Jonkin verran on tullut topparinakin pelattua. Vahvuuteni ovat pääpelissä ja 1vs1-pelaamisessa ja puolustaminen sujuu, mutta samalla pystyn hyvin tukemaan hyökkäyksiä ja antamaan keskityksiä.

Muuttaminen uuteen toimintaympäristöön tuo tietysti aina omia haasteita, mutta ne Aapo on valmis kohtaamaan. Tavoitteetkin ovat jo selvillä.

- Kun muutin Ahvenanmaalle, niin en osannut kuin suomea. Siinä tuli sitten opeteltua nopeasti ruotsin ja englannin kieli. Eiköhän Tampereen murteestakin selvitä, Mäenpää heittää.

- Ainakin ehjää pre-seasonia toivon, nyt parina kautena ne on valitettavasti mennyt loukkaantuneena. Tietysti haluan pelata ensi kaudella paljon pelejä ja olla isossa roolissa joukkueessa. Joukkuetasolla tavoitellaan paljon voittoja ja menestymistä. Sen eteen aletaan nyt paiskimaan kovaa hommia.

Lähde: Ilveksen tiedote
Lisää uutisia