AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 14.10.2021

Tähtitoppari jatkaa Ilveksessä - Tabi Manga kahden vuoden jatkosopimukseen

Tähtitoppari jatkaa Ilveksessä - Tabi Manga kahden vuoden jatkosopimukseen

Kuva: Jimi Soinila

Vahvarakenteinen toppari Tabi Manga nähdään Ilveksen takalinjoilla ainakin kauteen 2023 asti.

Kamerunilainen Tabi Manga liittyi elokuussa Ilveksen vahvuuteen loppukauden kestävällä sopimuksella. Sopimuksessa oli lisäksi optio kaudesta 2022. Nyt allekirjoitettu jatkosopimus luo entistä vankemman pohjan Ilveksen puolustuksen rakentamisessa. 26-vuotias Manga on tuonut kaivattua kaksinkamppailuvoimaa ja johtajuutta kentälle. Hänet valittiin myös Veikkausliigan syyskuun tähdistökentälliseen.

Päävalmentaja Toni Kallio on mielissään luottopuolustajansa kiinnittämisestä pitkälle tulevaisuuteen.

– Kyse on meille todella tärkeästä pelaajasta. Tabi näytti arvonsa heti ensimmäisestä pelistä, kun saatiin hänet tänne, Kallio kuvailee suojattiaan.

– Hän on rauhallinen ja kentällä löytyy kuitenkin tarvittava kovuus. Puolustuksen kokenut johtaja ja myös persoonana erittäin mukava.

Manga oli suomalaiselle jalkapalloyleisölle tuttu pelaaja jo ennen Tampereelle muuttoaan, sillä hän edusti aiemmin Kuopion Palloseuraa kolmen kauden ajan 2018-2020. Kauden 2019 päätteeksi Manga juhli Veikkausliigan mestaruutta kuopiolaisten riveissä.

– Siitä on aina iso etu, jos pelaajalla on aiempaa kokemusta Pohjoismaista ja taso on jo osoitettu. Sopeutuminen on nopeaa, eikä koeaikaa tarvita, Kallio toteaa.

Tabi itse viihtyy Ilveksessä ja Tampereella erittäin hyvin.

- Olen todella iloinen uudesta sopimuksesta. Jatkan mielelläni Ilveksessä, sillä olen viihtynyt täällä erittäin hyvin ja seuran tavoitteet tulevaisuuteen vakuuttivat minut siitä, että tämä on minulle oikea paikka. Tampere on hieno kaupunki ja minä sekä perheeni viihdymme täällä erinomaisesti, Tabi sanoo.

Yhteensä Mangalla on tällä hetkellä tilillään 57 Veikkausliigaottelua, joissa on syntynyt viisi maalia. Euroopan kentiltä kokemusta on kertynyt myös Viron pääsarjaseura FCI Levadian riveissä. Maajoukkuetasolla hän on edustanut Kamerunia kahdessa A-maaottelussa.

Lähde: Ilveksen tiedote
Lisää uutisia