AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 23.9.2021

Gomez hehkutti HIFK:n luonnetta – ”Tämä oli erittäin tärkeä ja hieno tunne”

Gomez hehkutti HIFK:n luonnetta – ”Tämä oli erittäin tärkeä ja hieno tunne”

Joaquin Gomezilla oli syytä hymyyn. (Kuva: Niklas Günsberg)

HIFK nappasi monella tapaa tärkeän derby-voiton keskiviikkona HJK:sta. Pääkaupungin herruuden lisäksi HIFK piti asemansa taistelussa paikasta kuuden parhaan joukossa.

HIFK:lla oli allaan 0-3-kotitappio IFK Mariehamnille, mutta joukkue näytti kyntensä keskiviikkona kaataessaan HJK:n. HIFK:n päävalmentaja Joaquin Gomez oli luottavainen joukkueensa nostavan tasoaan edellispelistä.

- Olin erittäin varma, että teemme niin. En ollut voitosta varma, mutta tiesin reagoivamme hyvin, sillä olemme aina tehneet niin sen jälkeen, kun emme ole pelanneet tasollamme. Tämä oli erittäin tärkeä ja hieno tunne, Gomez hehkutti HIFK:n videohaastattelussa.

- Asetimme itsellemme tavoitteeksi ennen kauden alkua, ettemme häviä kahdesti samalle joukkueelle liigassa ja se onnistui nyt. Meillä on yksi vielä, ja se on sunnuntaina, hän jatkoi.

HIFK sai tärkeän johtomaalin, jonka jälkeen se pystyi varjelemaan omaa maalia. Vaikka HJK sai luotua ottelussa tilanteita, niin HIFK taisteli yhdessä maalivahti Calum Wardin johdolla Stadin herruuden. Gomezin mukaan voitto tiivistyi muutamaan seikkaan.

- Luonne, halu ja yhtenäisyys. Kaikki ne yhdessä ovat erittäin hyvä resepti jalkapallojoukkueelle. Mielestäni meillä on ollut se suurimman osan kaudesta ja useissa peleissä. Emme olleet tasollamme viime viikolla, mutta voimme jättää sen nyt taakse ja aiomme yrittää parhaamme tehdäksemme jotain erityistä tälle seuralle tällä kaudella.

HIFK päättää runkosarjan kahteen vierasotteluun, kun se kohtaa ensin KuPS:n sunnuntaina vieraskentällä sekä rästiottelussa ensi viikolla FC Hakan.

Lähde: HIFK:n YouTube
Lisää uutisia