AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 21.9.2021

Hongan Saarikivi innolla Minihuuhkajien mukaan – ”Meillä on kova porukka kasassa”

Hongan Saarikivi innolla Minihuuhkajien mukaan – ”Meillä on kova porukka kasassa”

Niilo Saarikivi sai kutsun U19-maajoukkueen EM-karsintoihin. (Kuva: Juha Tamminen)

Tiistaina julkaistiin Suomen U19-maajoukkue tulevaan EM-karsintaturnaukseen. Mukana on runsaasti myös Veikkausliigaväriä ja yhtenä valittuna pelaajana joukkueessa on FC Hongan Niilo Saarikivi.

Aiemmissa U19-maaotteluissa Ruotsia vastaan vahvasti esiintynyt Saarikivi oli yksi Suomen viidestä maalintekijästä. FC Honkaa edustava laitapelaaja odottaa tulevia karsintoja innolla.

– Maajoukkuekutsusta tuli tosi hyvät fiilikset. Meillä on kova porukka kasassa, ja on hienoa päästä pelaamaan pitkästä aikaa karsintamatseja – U17-EM-karsinnoista on jo kulunut aikaa, Saarikivi sanoo Palloliiton verkkosivuilla.

– Ruotsi-peleistä jäi sellainen olo, että meillä on hyvät mahdollisuudet päästä jatkoon karsinnoissa. Pelasimme hyvin joukkueena, ja kun Ruotsin voittaa kahdesti 3–0, kertoo se jotain porukkamme kilpailukykyisyydestä.

Saarikivi debytoi Veikkausliigassa jo viime kaudella, ja tällä kaudella vastuuta on kertynyt kaikkiaan kymmenessä sarjapelissä. Edellisen kerran nuorukainen viiletti kentällä viikonloppuna, kun espoolaiset pelasivat maalittoman tasapelin sarjakärki HJK:n kanssa.

– Olen mielestäni päässyt koko ajan paremmin ja paremmin mukaan liigaporukkaan. Hyvään suuntaan ollaan menossa, ja toivon, että saan loppukaudella vielä enemmän peliaikaa.

Lisää uutisia