vko.36 // 7.9.2021

HIFK:lle tärkeät pisteet (HIFK - SJK 1-0)

Kuva: Niklas Günsberg

HIFK tarttui tiukasti kiinni paikkaan kuuden joukossa ja Mestaruussarjassa kaatamalla SJK:n tiistaina kotonaan niukasti lukemin 1-0.

Molemmat joukkueet ehtivät kolisutella maalipuita jo avausjaksolla ennen kuin HIFK:n Kei Kamara vei joukkueensa johtoon juuri tauon kynnyksellä. Osuma jäi myös ottelun ainoaksi.

Ottelu eteni tasaisesti kahden tiiviin joukkueen välillä. Molemmat pääsivät vuorotellen myös kolisuttamaan tolppia, mutta maalit pysyivät puhtaina.

Pitkään näytti myös siltä, että tauolle mentäisiin maalittomassa tasatilanteessa. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä HIFK:n hyökkääjä Kei Kamara pääsi viimeistelemään kolmannen Veikkausliigamaalinsa ottelun 44. peliminuutilla. Jo aiemmin ottelussa vaaralliselta näyttänyt yhteispeli Macario Hing-Gloverin kanssa tuotti tulosta. Hing-Glover keskitti oikealta ja Kamara puski pallon ohi SJK:n maalilla pelanneen Jesse Östin.

Takaa-ajoasemasta toiselle jaksolle lähtenyt SJK pyrki nousemaan peliin mukaan toisella puoliajalla, mutta silti Calum Ward sai olla varsin rauhassa maalillaan. Kauden kuudennen Veikkausliigaottelunsa pelannut Ward piti maalinsa puhtaana viidettä kertaa tällä kaudella. Ainut Wardin selän taakse mennyt osuma tuli kesäkuun derbyssä HJK:ta vastaan.

Toinen HIFK-maali oli ottelukuvassa lähempänä kuin SJK:n tasoitusmaali. Kamara pääsi kertaalleen kokeilemaan illan toisen osumansa viimeistelyä, mutta konkarihyökkääjän laukaus HIFK:n kannattajapäädyn edessä meni piirun verran ohi kohteesta.

Kolme pistettä jäi Helsinkiin, joten HIFK on nyt enää kahden pisteen päässä vitossijasta. Viidentenä oleva FC Lahti on lisäksi pelannut kaksi ottelua HIFK:ta enemmän.