AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.34 // 23.8.2021

"Näytimme jälleen venymiskykyämme" - Valakari iloitsi KuPS:n esityksestä

"Näytimme jälleen venymiskykyämme" - Valakari iloitsi KuPS:n esityksestä

KuPS nousi komeaan voittoon sunnuntaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran hurja vire Veikkausliigassa sai jatkoa Helsingissä, kun KuPS haki voiton HIFK:sta maalein 1-5 (1-0).

Avausjakson jälkeen keltapaidat olivat maalin tappiolla, mutta toisen puoliajan vyöry nosti KuPS:n ansaitusti voittoon.

Edellisen kerran KuPS on hävinnyt Veikkausliigassa 29. päivä toukokuuta, ja tuon ottelun jälkeen keltapaidat ovat voittaneet pelaamistaan otteluistaan yhdeksän ja pelanneet kerran tasan. 16 pelatusta ottelusta KuPS:lla on kasassa 35 pistettä ja piste-ero sarjan kärkipaikalla olevaan HJK:iin on kuusi pistettä.

KuPS on näyttänyt omaa venymiskykyään niin kotimaan kentillä, kuin myös europeleissä. Vahva toinen jakso sai päävalmentaja Simo Valakarin suupielet vienoon hymyyn.

- Taas kerran moni varmaan pyöritteli päässään, että miten KuPS jaksaa ja onnistuu latautumaan liigapeliin keskellä europelien kiireitä. Me näytimme jälleen venymiskykyämme ja yhteisten asioiden eteen sitoutumista. Pelasimme omalla korkealla perustasollamme ja vaikka maalit jäivätkin toiselle jaksolle, niin emme epäilleet tauolla hetkeäkään, ettemmekö kääntäisi ottelua eduksemme, Valakari iloitsi.

Valakari korostaa joukkueen yhteneväisyyttä ja vahvaa joukkuehenkeä, sekä työntekoa tulosten takana.

- Meillä on tosi hyvä joukkue ja paljon huippuyksilöitä. Toiselle jaksolle päätimme hieman karsia kollektiivistamme ja lisätä puhdasta uhkaa hyökkäyspäässä – nyt se kannatti. Meillä on todella hyvä kilpailutilanne joukkueessa, mutta siitäkin huolimatta jokainen puhaltaa yhteen hiileen.

- On hienoa nähdä, miten vaihtoon puoliajalla tulleet pelaajatkin seisoivat päätöksen takana ja tsemppasivat joukkuetta voittoon, Valakari myhäilee

KuPS:lla on edessä jälleen tiivis viikko. Joukkue lentää keskiviikkona Berliiniin pelaamaan Konferenssiliigan playoff-kierroksen toista osaottelua Union Berliniä vastaan. Joukkue palaa Suomeen perjantaina ja heti sunnuntaina on edessä kauan odotettu Veikkausliigan kärkipeli HJK:a vastaan.

Lisää uutisia