vko.33 // 22.8.2021

KuPS nousi selvään voittoon HIFK:sta (HIFK - KuPS 1-5)

Kuva: Niklas Günsberg

HIFK palasi jo kuukaudeksi venyneen tauon jälkeen pelikentille Veikkausliigassa pelaamalla kotiottelun Kuopion Palloseuraa vastaan sunnuntai-iltana.

HIFK:n joukkue oli joutunut karanteeniin kaksi kertaa muutaman viikon sisällä, minkä takia sen otteluohjelma meni uusiksi. HIFK tuli otteluun sarjan kuudennelta sijalta, kun taas vieraat pääsivät kamppailuun sarjan toiseksi parhaan joukkueen mantteli yllään. Heinäkuun lopulla HIFK:hon siirtynyt hyökkääjä Kei Kamara pääsi vihdoin tekemään debyyttinsä Veikkausliigassa.

Kotijoukkueen pitkä pelitauko näkyi ottelun alussa. KuPS pääsi heti alkuminuuteille erittäin lähelle avausosumaa, kun Urho Nissilä keskitti maalin eteen Lucas Rangelille. HIFK:n kannattajapääty pääsi kuitenkin maalin takana huokaisemaan helpotuksesta, sillä Rangelin laukaus meni yli kohteesta.

Maalinteon aloitti kaikesta huolimatta kotijoukkue HIFK. Bolt Arenan yleisö ehti jo hetken juhlia Jani Bäckmanin avausmaalia, mutta samalla kun pitkäaikainen HIFK-pelaaja puski Aldayr Hernándezin keskityksen verkon perukoille, oli KuPS-puolustus kaatanut Kamaran boksin sisällä. Näin tuomari oli ehtinyt viheltää rangaistuspotkun ennen Bäckmanin osumaa. HIFK:n 1-0-johtomaalin viimeisteli pilkulta Moshtagh Yaghoubi.

Toisella puoliajalla ottelu kääntyi vierasjoukkueelle, joka teki kolme maalia vartin sisällä tauon päättymisestä. Nissilä toi ensin kuopiolaiset tasoihin maaliin asti menneelle keskityksellään. Tämän jälkeen latvialaispelaaja Janis Ikaunieks viimeisteli kaksi maalia: ensimmäinen niistä pilkulta ottelun 56. peliminuutilla ja toinen puolestaan komealla viimeistelyllä Tim Väyrysen esityöstä.

67 minuutin kohdalla alussa maalinteossa epäonnistunut Rangel pääsi vielä lisäämään vieraiden johtoaseman kolmen maalin mittaiseksi. Juuri ennen lisäajan alkamista Nissilä viimeisteli vapaapotkusta illan toisellaan loppulukemiksi 1-5.