AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 8.8.2021

Tainio suitsutti joukkueensa taistelua – ”Jätkät tekivät kaiken pyydetyn ja vähän lisääkin”

Tainio suitsutti joukkueensa taistelua – ”Jätkät tekivät kaiken pyydetyn ja vähän lisääkin”

Hakan puolustus sai pidettyä Taiki Kagayaman kurissa. (Kuva: Jussi Rämä)

FC Haka osoitti kovaa taistelutahtoa, kun se pelasi lisäaikoineen tunnin miehen alivoimalla FC Interiä vastaan, mutta pystyi kairaamaan ensimmäisen kotivoittonsa tällä kaudella. Hakan päävalmentaja Teemu Tainio oli ylpeä joukkueensa taistelusta.

Ottelun ainoa maali nähtiin ensimmäisen puoliajan lisäajalla, kun Niklas Friberg puski kulmapotkusta pallon tarkasti verkkoon. Toisella puoliajalla Hakan puolustus kesti ja näin koskilaiset pääsivät juhlimaan kauan kaivattua voittoa.

Tainio kehui suojattiensa asennetta vaikeiden ja kyseenalaisten tilanteiden jälkeen.

– Kopissa oli vapautuneita miehiä, varsinkin tuollaisen pelin jälkeen. Taas tapahtui kummallisia asioita tuolla viivojen sisällä, mutta me emme lannistuneet. Taistelimme aivan upeasti ja olen tosi ylpeä poikien puolesta, Tainio mietti Hakan sivuilla.

Ottelun luonne muuttui 37. minuutilla, kun Maximus Tainio sai suoran punaisen kortin. Haka reagoi välittömästi vaihtamalla Salomo Ojalan keskikentältä Jacob Bushueen. Tainion ohjeet tilanteessa menivät joukkueelle selvästi perille.

– Meillä olisi punaisen kortin jäljiltä ollut kaksi keskikenttäpelaajaa, joten siihen oli pakko reagoida ja tsempata joukkuetta, että älkää passivoituko.

– Jätkät tekivät tänään kaiken pyydetyn ja vähän lisääkin, Tainio hehkutti.

Myös Tehtiksen yleisö sai valmentajalta lämpimät kiitokset. Kotiotteluita on loppuohjelmassa luvassa runsaasti, ja sunnuntain tuloksesta joukkueen on hyvä jatkaa esityksiä kotonaan.

– Yleisö tsemppasi koko joukkuetta aivan varmasti. He ovat jaksaneet olla meidän tukena koko ajan, vaikka tuloksia ei ole tullut. Olen todella iloinen heidänkin puolesta.

– Yhdeksästä viimeisestä pelistä kuusi tulee olemaan kotona, joten nyt oli ehdottomasti tärkeää saada kotiformi kuntoon, Tainio toteaa.

Lisää uutisia