vko.29 // 24.7.2021

SJK puristi voiton AC Oulusta (SJK-AC Oulu 3-2)

Nikko Boxall juhlisti 100 liigaottelua kahdella maalilla. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK kaatoi AC Oulun jännittävien vaiheiden jälkeen 3-2.

SJK sai otteluun nopeasti johto-osuman, joka syntyi kulmapotkusta. Pallo tuli takatolpalle kapteeni Nikko Boxallille, joka puski sen suoraan maaliin. Ensimmäisen puoliajan aikana SJK:lla oli useita paikkoja mennä johtoon, ja tilanteita tuli useita, mutta niistä hyökkäys oli sen verran tehoton, että AC Oulu pääsi joko blokkaamaan vedot tai ne suuntautuivat pahasti ohi maalin.

Toisella jaksolla SJK sai jo 2-0 osuman, ja asialla jälleen kapteeni Boxall kulmatilanteesta. SJK sai pallon kahdesti maaliin, mutta molemmat tilanteet hylättiin paitsiona.

AC Oulu oli painanut peliä kovasti SJK:n päätyyn aina ensimmäisen puoliajan lopulta saakka. Paikkoja ei kuitenkaan tullut, mutta lopulta semmoinen syntyi vasemmalta laidalta, ja nopea Usman Sale pääsi laittamaan tyhjään maaliin hyvän poikittaissyötön takatolpalta. Tasoitusmaali syntyi puolestaan kulman jälkitilanteesta, kun SJK tuntui unohtaneen ketä pelaajaa tulee pitää, ja puolustaja Lucky Opara pääsi pökkäämään pallon kohti taka-alakulmaa. Se pomppi Jesse Östin käsien yli ja yli viivan.

Jesse Öst pääsi vielä esittämään paraatitorjunnan AC Oulun kovaan vetoon kohti etukulmaa, mutta Öst onnistui nostamaan pallon maalin katolle.

Lopulta SJK:n vapautti vaihdosta sisään tullut nuori Daniel Håkans. Håkans pamautti todellisen eurogoalin boksin ulkopuolelta, joka putosi aivan yläriman alle komeasti. Maali oli samalla hänen uransa ensimmäinen Veikkausliigassa.

Voiton myötä SJK nousi ainakin hetkellisesti ohi FC Inter ja FC Lahden kolmanneksi, sekä vain kahden pisteen päähän toisena olevasta KuPS:sta. Kaikilla heillä on peli vähemmän pelattuna, mutta pistemenetyksillä SJK nousee voiton ansiosta ainakin niin sanotuille europaikoille.