AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 24.7.2021

AC Oululla jalat maassa HJK-voiton jälkeen – ”Emme voi lähteä keulimaan”

AC Oululla jalat maassa HJK-voiton jälkeen – ”Emme voi lähteä keulimaan”

Samu Alanko katsoo luottavaisena loppukauteen. (Kuva: Juha Tamminen)

AC Oulu hakee HJK-voitolleen jatkoa, kun se kohtaa lauantaina vieraskentällä SJK:n. AC Oulun Samu Alanko uskoo, että oululaiset pystyvät jatkamaan voittojen tiellä.

AC Oulu järjesti kauden suurimman yllätyksen voittamalla edellispelissään HJK:n kotikentällään. Alangon mukaan joukkueen on kuitenkin pidettävä jalat tiukasti maan pinnalla.

- Emme voi lähteä keulimaan, vaikka voitimme Klubin viime pelissä. Seinäjoella meitä odottaa taas vähän erilainen haaste. SJK on viime aikoina ollut tosi hyvässä iskussa eikä helppoa peliä ole tiedossa. Meillä on varmasti joitain aseita millä voimme tehdä pelin vaikeaksi SJK:lle ja napata samalla täysi pistepotti, Alanko miettii.

Alangon mukaan oululaiset lähtevät otteluun luottaen vahvasti omaan konseptiinsa.

- Emme lähde muuttamaan omasta pelifilosofiastamme mitään ja yritämme saada enemmän uusia pelaajia mukaan, liikuttamaan palloa nopeasti ja prässäämään ylhäältä. Emme lähde liikaa miettimään vastustajan peliä, vaan keskitymme omaan peliimme.

Taistelu sarjan hännillä käy tiukkana, sillä AC Oulun, KTP:n ja Hakan välillä on vain kaksi pistettä. Alanko uskoo joukkueen säilymismahdollisuuksiin.

- Mielestäni meillä on hyvät lähtöasetelmat syyskauteen. Olemme kohdanneet HJK:n ja KuPS:n jo kahdesti, eli emme kohtaa enää kahta kolmesta kärkijoukkueesta. Kohtaamme myös Hakan vielä kahdesti ja IFK Mariehamnin. Mielestäni meillä on parhaat lähtökohdat näistä joukkueista loppukauteen, miettii Alanko.

SJK-AC Oulu lauantaina 24.7. OmaSP Stadionilla kello 17.00 alkaen.

Lisää uutisia