AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 12.7.2021

IFK Mariehamn jahtaa voittoa KTP:sta – ”Jokainen peli on meille nyt finaali”

IFK Mariehamn jahtaa voittoa KTP:sta – ”Jokainen peli on meille nyt finaali”

Oskari Forsman tietää maanantain ottelun panokset. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn hakee kahdeksan voitottoman ottelun jälkeen paluuta täyden pistepotin kantaan, kun se kohtaa maanantaina vieraskentällä KTP:n. IFK-vahti Oskari Forsman tiedostaa, että edessä on iso ottelu.

IFK Mariehamn katkaisi seitsemän ottelun tappioputken pelaamalla edellisottelussaan maalittoman tasapelin HIFK:ta vastaan. Paluu pistekantaan maistui ahvenanmaalaisjoukkueen leirissä.

- Kopissa oli selkeästi lisää hymyä pelin jälkeen ja se oli henkisesti tosi tärkeä piste. Nyt meidän pitää saada maalinteko kuntoon, niin saamme varmasti kurssin käännettyä. Oli tärkeä saada tappioputki poikki ja nolla omassa päässä auttaa siihen. Sen päälle on hyvä rakentaa ja se auttaa henkisesti myös hyökkääjiä. Jos omassa päässä pysyy nolla, niin hyökkääjille riittää yksi maali eikä tarvitse stressata, että pitää tehdä 2-3 maalia voittaakseen. Tämä on koko joukkueen hommaa enkä ole mitenkään havainnut, että joukkueessa olisi huono fiilis, Forsman kertoo joukkueen tunnelmista HIFK-ottelun jälkeen.

Tuleva ottelu on molemmille äärimmäisen tärkeä. Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla ja IFK on pisteen kotkalaisia edellä. Forsman tiedostaa ottelun panokset.

- Tilanteemme on se, että vaikka vastassa olisi HJK vieraissa, niin jokainen peli on meille nyt finaali. KTP on meille tosi tärkeä matsi emmekä saa missään nimessä hävitä sitä. KTP on meille uudenlainen haaste ja siellä on tapahtunut paljon muutoksia, kun päävalmentajakin on vaihtunut.

- Minulle kaikki ottelut ovat kolmen pisteen otteluita ja meidän on pystyttävä pelaamaan omalla tasollamme ja oltava hereillä. Silloin meillä on mahdollisuudet voittaa jokainen joukkue tässä sarjassa, Forsman toteaa luottavaisena.

KTP-IFK Mariehamn maanantaina 12.7. Arto Tolsa Areenalla kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia