AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 9.7.2021

IFK Mariehamn hakenut avaimia hyökkäyspelin lukkoon – ”Nyt on pistetty kädet santaan”

IFK Mariehamn hakenut avaimia hyökkäyspelin lukkoon – ”Nyt on pistetty kädet santaan”

IFK Mariehamnin maalista on ehtinyt kulua jo pitkä tovi. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamnilla on menossa vaikea vaihe, sillä joukkue on pelannut kahdeksan viime otteluaan ilman voittoa ja samalla se on jäänyt niissä peleissä myös maaleitta. Saarella on kuitenkin tehty töitä hyökkäyspelin parantamisen eteen.

IFK Mariehamnin kausi alkoi lupaavasti kahdella voitolla, mutta sen jälkeen sekä piste- että maalitili ovat olleet pahasti tukossa. IFK Mariehamn katkaisi edellisottelussaan seitsemän ottelun tappioputken, mutta maaliton putki on venynyt jo kahdeksan ottelun mittaiseksi.

- Väitän, että jos jotain pelaajaa ei harmita, niin hän valehtelee. Olemme yrittäneet muuttaa harjoittelua ja otettu hyökkäyspelaaminen kiinnepisteeksi. HIFK-pelissä näkyi jo niitä hedelmiä ja oli parempia aihioita, muttei vain pomppinut sillä kertaa, IFK Mariehamnin maalivahti Oskari Forsman miettii.

Forsmanin mukaan joukkue kaipaa nyt kipeästi onnistumisia hyökkäyspäässä.

- Nyt on pistetty kädet santaan ja yritämme korjata ongelmat. Joukkueesta löytyy kyllä laatua, ja kun saamme sen yhden maalin tehtyä, niin uskon sen gorillan lähtevän harteilta.

Forsman näkee omalta pelipaikaltaan kokonaisvaltaisesti joukkueen pelaamista ja joutuu kamppailemaan vastustajien hyökkääjien kanssa.

- Mitä olen maalilta katsonut, niin olen sitä mieltä, että sellainen halu ja tappajanvaisto on maalinteossa puuttunut isossa kuvassa. Emme ole aina laittaneet itseämme likoon eikä otettu niitä mustelmia mitä tällä tasolla vaaditaan. On pystyttävä ottamaan iskuja vastaan.

- Lisäksi meidän on saatava paremmin keskityksiä ja selkeämmät ajoitukset, että puolustajat joutuvat puolustamaan liikkeessä eikä vain odotella siellä palloja. Erikoistilanteisiin meillä on pitkiä jätkiä ja hyviä jalkoja, ja niissä meidän on pystyttävä olemaan vaarallisempia, analysoi Forsman.

Forsman on kuitenkin luottavainen, että maalista syntyisi positiivinen lumivyöry.

- Olemme yrittäneet käydä näitä asioita läpi ja uskon, että saamme kurssin vielä käännettyä, kunhan vain saamme sen maalin. Meillä on kyllä tarpeeksi laatua joukkueessa, mutta ketsuppipullo pitää saada auki.

IFK Mariehamn jahtaa seuraavaksi pisteitä maanantaina kohdatessaan KTP:n vieraskentällä.

Lisää uutisia