AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 27.6.2021

Ilveksen Özcelik avasi maalitilinsä Veikkausliigassa – ”Vahvuuteni ovat kyllä muualla”

Ilveksen Özcelik avasi maalitilinsä Veikkausliigassa – ”Vahvuuteni ovat kyllä muualla”

Taha Özcelik teki avausmaalinsa Veikkausliigassa.

Ilveksen 20-vuotias keskikenttäpelaaja Taha Özcelik pääsi ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon edellisottelussa Ilvestä vastaan ja kiitti heti luottamuksesta puskemalla voittomaalin.

Turkkilaisen isän ja suomalaisen äidin poika aloitti jalkapallon 9-vuotiaana TPV:ssä. Hän siirtyi Ilvekseen C-juniorina. Özcelik debytoi Veikkausliigassa HJK:ta vastaan reilu viikko sitten. Viimeisimmässä ottelussa FC Interiä vastaan Özcelik nousi avauskokoonpanoon ja iski uransa ensimmäisen maalinkin pääsarjatasolla.

– Normaalia enemmän jännitti ennen peliä. Kun pilli soi, niin olo rentoutui. Yllättävän hyvin meni, kuitenkin ensimmäinen avauspeli. Tuntui, että sain onnistumisia ja hyvä fiilis jäi, Özcelik kertoo Ilveksen sivuilla.

– Olen kärsinyt aika paljon loukkaantumisista. Ongelmia on ollut nilkan ja lonkan kanssa. Se on yksi iso syy, miksi en ole aiemmin murtautunut edustusjoukkueeseen.

Keskikentällä enemmän puolustavassa roolissa viihtyvä Özcelik pyöritti peliä mallikkaasti Doni Arifin ja Joona Vetelin kanssa. Inter joutui toteamaan tamperelaiset paremmiksi maalein 2–1.

– Yhteispeli sujui ja Joonan kanssa nyt on aina helppo pelata. Treeneissäkin tuntuu etenkin Donin kanssa tikitaka toimivan. Tavoitteena on päästä pelaamaan enemmänkin, mutta matsi kerrallaan mennään.

Ottelun voittomaali syntyi kulmapotkusta, kun Teemu Jäntti keskitti ja nuori hyökkääjä kävi puskemassa takatolpalta pallon yli maalivahti Henrik Moisanderin.

– Olin sanonut jo aiemmin Teemulle, että hän heittäisi kulmapotkun minulle taakse. Sieltä se pallo tuli ja pääsin laittamaan sisään. En edes tiennyt miten menin tilanteeseen, mutta onneksi tuli maali. Tärkeintä tietysti oli, että joukkue sai kolme pistettä, Özcelik kertaa.

– Jos koko kauden maalimäärä pitäisi veikata, niin olisikohan kolme tai neljä realistinen. Vahvuuteni ovat kyllä muualla, kuin maalinteossa. Pallotaito ja syöttäminen ovat tärkeimpiä ominaisuuksiani.

Lisää uutisia