AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 27.5.2021

Maalitilinsä Hakassa avannut Bosnjak: ”Tiedän pystyväni auttamaan joukkuetta”

Maalitilinsä Hakassa avannut Bosnjak: ”Tiedän pystyväni auttamaan joukkuetta”

Andrija Bosnjak avasi maalitilinsä Hakan paidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka avasi piste- ja voittotilinsä viime viikonloppuna 3-0-voitolla IFK Mariehamnista. Koskilaisten kolmannen maalin viimeistellyt kroaattihyökkääjä Andrija Bosnjak iloitsi avausmaalistaan uudessa seurassa.

Hertsegovinan puolella varttunut kroaatti aloitti jalkapallon kroatialaisseuroissa Vinjanissa ja Imotskissa. Sen jälkeen hänen tiensä vei Saksaan, jossa hän pelasi kolmessa seurassa sekä Oberligassa että Regionalligassa. Suomeen Bosnjak päätyi agenttinsa Igor Jovanovicin kautta, joka on tuttu muun muassa TPS:n, FF Jaron ja FC Lahden paidasta.

- Hän ehdotti minulle Suomea ja sitten tulin Hakaan testiin. Katsoin, että Haka on yksi Suomen menestyneimmistä seuroista ja tämä oli minulle erinomainen tilaisuus päästä keskittymään vain jalkapalloon, Bosnjak avaa päätymistään Valkeakoskelle FC Hakan verkkosivuilla.

Bosnjak antoi helmikuussa näyttöjä ja teki lopulta koskilaisjoukkueen kanssa sopimuksen huhtikuussa eikä ole katunut päätöstään.

- Heti kun tulin tänne, niin huomasin joukkueen olevan erittäin hyvä ja valmennuksen huipputasoa. Joukkuekaverit ja kaikki seurassa ottivat minut heti hyvin vastaan ja ovat aivan huippuja. Harjoitukset ovat olleet erittäin hyviä ja se on myös tietenkin tärkeää, suitsuttaa Bosnjak.

Hyökkääjänä hän janoaa luonnollisesti maaleja, mutta pitää itseään enemmän joukkuepelaajana.

- Teen töitä joukkuekavereideni eteen. On aina tärkeä puhaltaa yhteen hiileen. Ei sillä ole väliä kuka maalit tekee, kunhan joukkue menestyy. Kun tulin tänne, niin en ollut vielä huippukunnossa, sillä edellisistä peleistä oli kulunut pitkä aika. Nyt olen päässyt parhaaseen kuntoon ja tiedän pystyväni auttamaan joukkuetta.

Bosnjak pääsi avaamaan maalitilinsä Hakassa viime viikonloppuna IFK Mariehamnia vastaan, kun hän latasi lisäajalla rankkarista Hakalle 3-0-maalin.

- Se oli hieno hetki ja olin todella iloinen maalista. Valmentaja huusi, että Andrija lauo sinä, ja joukkuekaverit sanoivat myös, että saan vetää. Se oli heiltä hieno ele ja nosti itseluottamustani, kookas vasuri kiittelee.

FC Hakan ottelut jatkuvat lauantaina, kun se kohtaa vieraskentällä KuPS:n. Ottelu alkaa kello 17.00.

Lisää uutisia