vko.18 // 9.5.2021

Inter kaatoi Hakan loppuhetkien maalilla (FC Inter-FC Haka 2-1)

FC Inter palasi äitienpäivänä voittokantaan, kun FC Haka kaatui tiukan kamppailun jälkeen maalein 2-1.

Ensimmäinen jakso mentiin tasalukemissa 1-1. Ottelu kääntyi Interin eduksi vasta toisen puoliskon lisäajalla, kun vaihdosta irti päässyt Jesper Engström ohjasi voitto-osuman Haka-vahti Mika Hilanderin jalkojen välistä sisään 93. minuutilla.

Kumpikin joukkue janosi voittoa, sillä molemmilla oli edellisestä ottelusta tappio alla. Kotijoukkue Inter aloittikin ottelun erinomaisesti, kun pallo saatiin vierasjoukkueen maaliin heti minuutin pelin jälkeen. Martti Haukiojan takakulmalaukausta ei kuitenkaan hyväksytty täpärän paitsioliputuksen vuoksi.

Ottelun maalihanat aukesivat lopulta virallisesti 7. minuutilla, kun Benjamin Källman päätti Interin kauniin hyökkäyksen takatolpalta tyhjiin. Tilannetta edelsi Noah Nurmen mainio avaava syöttö vauhtiin Timo Furuholmille, joka löysi poikkisyötöllä Källmanin. Ennen maaliaan Källman oli jo kertaalleen päässyt kokeilemaan Hilanderin torjuntavirettä, mutta tuo yritys päättyi jalkatorjuntaan pienestä kulmasta.

Haka tasoitti pelin puolen tunnin kohdalla. Eero-Matti Auvinen oli jäänyt kulmapotkutilanteessa liian vapaaksi ja hän pääsi ohjaamaan pallon tolpan juureen. Valtaosa vierailijoiden maalintekoyrityksistä tulikin erikoistilanteista. Ensimmäisellä jaksolla he saivat peräti kuusi kulmapotkua. Haka sai pallon myös maaliin toistamiseen kulmapotkusta ennen taukovihellystä. Maali hylättiin kuitenkin nopeasti, sillä maalivahti Henrik Moisanderia rikottiin tilanteessa.

Toisella jaksolla selvät maalipaikat olivat kiven alla. Haka perusti hyökkäyspelinsä erikoistilanteiden lisäksi teräviin vastaiskuihin, kun taas Inter haki hyökkäyksiä hieman maltillisemmin rakentaen. Parhaat maalipaikat "säästettiin" aivan ottelun loppuminuuteille. Taiki Kagayama oli lähellä osua muutama sekunti ennen täyttä aikaa, kun hän pääsi pommittamaan kulmapotkun jälkitilanteesta irtopalloon. 15 metristä lähtenyt kuti meni kuitenkin pallon verran yli maalin.

Sama mies oli osittain asialla vain hetkeä myöhemmin, kun Inter ratkaisi pelin. Laidasta vapaana löytynyt Kagayama toimitti pallon matalana maalille ja Engström ohjasi pallon reppuun kuusipäisen yleisön riemuksi.