AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.18 // 8.5.2021

"Avausvoitto oli suuri ilo ja helpotus" - Hongan Henri Aalto iloitsi pisteistä

"Avausvoitto oli suuri ilo ja helpotus" - Hongan Henri Aalto iloitsi pisteistä

Honka otti kauden avausvoittonsa Kotkassa. (Kuva: Mikko Mäkelä)

FC Honka nappasi Veikkausliigakauden avausvoittonsa kolmannella kierroksella, kun keltamustat hakivat pisteet mukaansa Kotkasta. 3-1 voitossa Demba Savage osui kahdesti ja Lucas Kaufmann kertaalleen.

Honka teki muutamia muutoksia avauskokoonpanoonsa IFK Mariehamn-ottelusta. Puolustuksessa Matias Rale avasi ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa ja kokenut Henri Aalto pelasi ensimmäiset minuuttinsa tällä kaudella. Lisäksi Demba Savage nousi Darren Smithin kärkipariksi ja avausottelussa HJK:ta vastaan pelannut Nasiru Banahene palasi oikealle laidalle yhden ottelun tauon jälkeen.

Monessa liemessä keitetty Aalto osasi antaa arvon täydelle pistepotille.

– Avausvoitto oli suuri ilo ja helpotus, sekä erittäin ansaittu. Pelasimme kurinalaisesti, toteutimme harjoiteltuja hyökkäysmalleja laadukkaasti, ja säilytimme hyvän kenttätasapainon, mikä oli keskeistä KTP:n vastahyökkäyksien eliminoimiseksi. Myös kolme laadulla tehtyä maalia on aina kova suoritus, totesi Aalto.

– Jatkamme luottavaisina eteenpäin ja ammennamme voimavaroja hienosta tapahtumasta, jonka riemua saimme jakaa kannattajaryhmän kanssa, Aalto summasi.

Lisää uutisia