AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 30.4.2021

Hakan Mohamed nauttii kovasta kilpailutilanteesta – ”Pakko taistella pelipaikasta”

Hakan Mohamed nauttii kovasta kilpailutilanteesta – ”Pakko taistella pelipaikasta”

Hussein Mohamed saa näyttöpaikan Hakassa. (Kuva: Jukka Jaskara)

FC Hakaan täksi kaudeksi siirtynyt laitapelaaja Hussein Mohamed on pelannut vahvan talvikauden valkopaitojen miehistössä. HIFK:ssa ensikosketuksensa Veikkausliigaan saanut Mohamed haki viime kaudella vauhtia Ykkösestä ja hakee nyt läpimurtoa Hakassa.

14-vuotiaana Suomeen muuttanut Mohamed otti ensikosketuksensa seurajalkapalloon FC Viikinkien riveissä ja sieltä hänen tiensä vei HJK:n organisaatioon, jossa hän pelasi sekä A-junioreissa että Klubi 04:ssä. Seuraava askel uralla olikin HIFK, jossa vierähtivät kaksi seuraavaa kautta.

Mohamed kuului HIFK:n luottopelaajiin, kun seura nousi Ykkösestä Veikkausliigaan. Seuraavalla kaudella Veikkausliigassa kertyi kuitenkin ainoastaan kolmessa ottelussa yhteensä 32 minuuttia.

- HIFK:ssa pääsin pelaamaan Ykköstä ja nousimme silloin Veikkausliigaan. Minulle luvattiin silloin roolia myös Veikkausliigassa, mutta sitä ei tullut. Siinä vaiheessa uran suhteen nuoli oli hieman alaspäin, sillä kun ei saa tarpeeksi peliaikaa, niin taso laskee kehityksessä, Mohamed kertoo Hakan sivuilla.

HIFK:n jälkeen Mohamed vietti viime kauden AC Kajaanin joukkueessa Ykkösessä.

- Menin yhden tason alaspäin, että voi nousta taas ylöspäin. Motivaationi pysyi korkealla koko ajan. Kun se lähtee, niin sitten tulee ongelmia, Mohamed avaa päätöstään lähteä Kajaaniin.

AC Kajaanin kausi oli pettymys ja päättyi lopulta putoamiseen sekä seuran kuoppaamiseen kauden jälkeen. Mohamedille kausi oli kuitenkin menestys. Hän sai runsaasti vastuuta ja teki Ykkösessä viime kaudella viisi maalia.

- Se oli hyvä paikka, jossa voi vain keskittyä pelkästään futikseen. Helsinki on sen verran isompi kaupunki, että siellä voi olla muutakin tekemistä. Kajaanissa ei kuitenkaan ollut muuta kuin futis ja se oli hyvä.

Mohamedilla on tietyllä tapaa vastaava tilanne tällä hetkellä myös Valkeakoskella. Ajatukset ja keskittyminen ovat pelkästään jalkapallossa.

- Olen tykännyt tosi paljon olla täällä. Treeniolosuhteet ovat hyvät ja organisaatio on hyvä. Täällä on ollut hyvä olla ja nyt vain odotan, että kausi alkaa.

Talven peleissä Mohamed on pelannut joko laitahyökkääjänä tai pykälää alempana wingbackina, jolloin hyökkäämisen lisäksi tehtäviin kuuluvat puolustusvelvoitteet. Hakan vasemmalla laidalla onkin hyvä tilanne, sillä Henri Malundama ja Mohamed tarjoavat päävalmentaja Teemu Tainiolle kaksi laadukasta, mutta samalla hieman erilaista vaihtoehtoa wingbackin tontille.

- "Mamba" on hyvä pelaaja ja meillä on hyvä kilpailutilanne. Jos ei ole kilpailua, niin silloin ei kehity. Nyt, kun on kilpailua, niin on pakko taistella pelipaikasta, Mohamed muistuttaa.

FC Haka aloittaa kautensa maanantaina 3.5. kohtaamalla juuri Mohamedin entisen seuran HIFK:n.

Lisää uutisia