AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.16 // 22.4.2021

Jonas Levänen uskoo Hongan iskukykyyn – ”Meillä on enemmän variaatiota”

Jonas Levänen uskoo Hongan iskukykyyn – ”Meillä on enemmän variaatiota”

Jonas Levänen uskoo nuorentuneeseen Honkaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan kausi 2021 alkaa lauantaina metroderbyllä, kun HJK isännöi FC Honkaa. Jonas Leväsen mukaan Honka lähtee kauteen taktisesti hieman muuttuneena.

Levänen myöntää, että kauden alku kutkuttaa jo.

- Odotan tosi paljon kauden alkua. Kerran se ehti jo venyä, muttei onneksi paria viikkoa enempää. Heti kova peli alkuun ja heti kovat panokset, Levänen makustelee.

Talven peleissä Honka on saanut hyviä tuloksia sekä harjoituspeleissä että Suomen Cupissa, jossa matka katkesi välierävaiheeseen.

- Tuloksellisesti talvi on mennyt ihan ok, vaikkemme ole aina esittäneet parastamme, niin olemme pystyneet klaaraamaan pelejä.

Honkakin on kokenut viime kauden jälkeen muutoksia ja erityisesti joukkue on nuorentunut viime kaudesta. Levänen pitää nuorennusleikkausta joukkueen vahvuutena.

- Meillä oli pidemmän aikaa sama vahva runko joukkueessa, mutta nyt meillä on nuorempi joukkue. Mielestäni se ei ole kuitenkaan huono asia, sillä he ovat tuoneet mukanaan nuorta intoa ja pelaajat ovat sopineet joukkueeseen hyvin, Levänen kehuu.

Viime kaudella Honka päästi yhdessä HJK:n ja FC Interin kanssa vähiten maaleja Veikkausliigassa (17), mutta toisaalta vastustajan verkko heilui 26 kertaa, joka oli liigan neljänneksi vähiten. Leväsen mukaan uusien pelaajien myötä myös hyökkäyspeliin on löytynyt uusi vaihde.

- Pelityylimme on hieman erilainen ja pelaajatyypit sopivat hieman suoraviivaisempaan pelaamiseen. Menemme edelleen pallonhallinnan kautta, mutta nyt meillä on enemmän variaatiota emmekä välttämättä hiero palloa niin pitkään, Levänen avaa tämän kauden Honkaa.

Honka on tunnettu kärsivällisestä hyökkäyspelaamisesta, jossa maltti on valttia. Joukkue on pallonhallinnan kautta etsinyt vastustajan heikkoja kohtia ja iskenyt niihin paikan tullen. Levänen on ottanut vastaan hyökkäyspelaamisen monipuolistumisen positiivisesti vastaan.

- Se vaatii enemmän kestävyyttä, kun pelataan suoraviivaisemmin. Palloa pitäessä pystyy lepäämään enemmän. Onhan se virkistävää pelata hieman suoraviivaisemmin ja uskon meidän pystyvän yllättämään vastustajia sillä, varoittaa Levänen.

FC Hongan kausi käynnistyy lauantaina 24.4. HJK:n vieraana. Bolt Arenalla pelattava ottelu alkaa kello 15.00.

Lisää uutisia